ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 7 APRILIE

Extremiștii Szocs Zoltan și Beke Istvan, lideri ai grupării "Mișcarea de Tineret 64 de Comitate" din Transilvania, au fost condamnați de Curtea de Apel București la 10 luni și 8 zile, respectiv 11 luni și 6 zile închisoare cu executare, în dosarul în care sunt acuzați că intenționau să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestările de 1 Decembrie 2015 de la Târgu Secuiesc. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

* Curtea de Apel București a decis că gruparea "Mișcarea de Tineret 64 de Comitate" din Transilvania are un caracter fascist, xenofob și rasist. Decizia a fost luată în dosarul în care extremiștii Szocs Zoltan și Beke Istvan, lideri ai grupării "Mișcarea de Tineret 64 de Comitate", au fost condamnați la 10 luni și 8 zile, respectiv 11 luni și 6 zile închisoare cu executare.

* Trei consilieri generali ai Uniunii Salvați România au depus la Parchet plângeri penale la adresa viceprimarului Aurelian Bădulescu și a consilierului general PSD Petre Chirică pentru purtare abuzivă și ultraj.

* Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind respingerea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 55/2014 pentru reglementarea unor măsuri privind administrația publică locală, care a permis aleșilor locali să treacă de la un partid la altul fără să își piardă mandatul.

* Biserica Ortodoxă Română a cheltuit 21 de milioane de euro, în anul 2016, pentru asistență socială și filantropică, potrivit basilica.ro.

* Aproape 69% dintre români nu ar fi de acord să locuiască împreună cu o persoană care suferă de o tulburare psihică și de comportament (TPC) gravă, relevă un studiu realizat în perioada 14 martie — 1 aprilie de IMAS, la cererea Centrului pentru Inovație în Medicină (InoMed).

* Ministerul Afacerilor Interne a suplimentat efectivele ce vor fi prezente în stradă și la frontieră pentru asigurarea desfășurării în condiții de ordine și liniște publică a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea Floriilor.

* Tradiționalul Pelerinaj de Florii va fi organizat, sâmbătă, în ajunul praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, în întreaga țară, în București acesta urmând să aibă loc pe traseul Mănăstirea Radu Vodă — Catedrala Patriarhală.

* Credincioși, persoane consacrate și preoți din comunitățile și parohiile romano-catolice și greco-catolice din București sunt așteptați să participe la tradiționala Procesiune de Florii, care va avea loc duminică pe străzile Capitalei.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 ULTIMA ORĂ Standard&Poor’s reconfirmă ratingul României la BBB- / A-3 / Lovitură grea pentru Ciuma Roșie, care cân…

4 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

5 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut