ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE - 1 OCTOMBRIE

* Studenţi, cadre didactice şi oficialităţi locale au participat, marţi, în Aula "Sergiu Chiriacescu" a Universităţii Transilvania din Braşov (Unitbv), la festivitatea de deschidere a anului universitar 2019-2020, un al doilea eveniment care marchează startul acestuia - o expoziţie de sociologie vizuală - urmând să aibă loc în cursul după-amiezii, în organizarea Facultăţii de Sociologie şi Comunicare şi a Centrului Multicultural al Universităţii.

* Peste o mie de studenţi de la şase universităţi de stat şi private din Constanţa au participat, marţi, la festivitatea comună de deschidere a anului universitar 2020-2021, eveniment organizat în Piaţa Ovidiu, în parteneriat cu administraţia locală.

* Universitatea din Oradea începe noul an universitar cu circa 10% mai mulţi studenţi la studii de licenţă şi cu o creştere de peste 30% la studenţi străini. "Punem accent pe domeniile strategice de dezvoltare la nivel european şi global, acoperim toate acestea, fiind vorba despre bioeconomie, de energie, sănătate sau securitate informaţională", a spus rectorul Constantin Bungău.

* Românii din Harghita şi Covasna sărbătoresc, în aceste zile, 25 de ani de la înfiinţarea Episcopiei Ortodoxe din zonă, instituţie care a avut un rol esenţial în păstrarea identităţii naţionale a acestora, în cursul zilei de marţi fiind oficiată, la Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc o liturghie care a marcat atât acest eveniment cât şi hramul aşezământului.

* Poliţia Caracal are un nou şef începând de marţi, pe comisarul şef de poliţie Codruţ-George Florescu, care are o vechime de 18 ani în instituţie şi a fost anterior şef al Poliţiei oraşului Drăgăneşti-Olt. Florescu este al treilea şef al Poliţiei Caracal din ultimele trei luni, după ce în luna iulie, după cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu, a fost înlocuit de la conducere Nicolae Mirea, care s-a şi pensionat ulterior, iar noul şef, Costel Ghimiş, s-a pensionat şi el începând cu 1 octombrie.

* Poliţiştii au efectuat, marţi, 69 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Călăraşi, Ilfov, Ialomiţa, Prahova la locuinţele unor persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun, precum şi la depozite şi la oficii poştale utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat. "În fapt, o grupare infracţională formată din cetăţeni bulgari şi români s-ar fi specializat în introducea în mod frecvent, în România, a unor cantităţi semnificative de tutun şi frunze de tutun, în baza unor documente de însoţire a mărfii, conform cărora se simulează documentar livrarea intracomunitară către societăţi comerciale din Polonia", a informat IGPR.

* Doi elevi ai Şcolii de Poliţie "Vasile Lascăr" au fost exmatriculaţi, după ce au fost prinşi că se drogau cu cannabis, informează, marţi, IPJ Prahova. În cauză, a fost sesizată Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale. Din punct de vedere disciplinar au fost luate măsurile procedurale, cei doi pierzându-şi calitatea de elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 Ce ironie, ce cârpă de om! / Iordache conduce ședința în care se vor îngropa toate legile anti-Justiție clocite …

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Fotografii nepublicate din arhiva National Geographic