ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE - 16 SEPTEMBRIE

ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE - 16 SEPTEMBRIE

* Mai mulţi cetăţeni din Bârlad, locatari ai unor locuinţe sociale puse la dispoziţie de municipalitate, s-au prezentat la sediul primăriei, nemulţumiţi că au primit somaţii de evacuare a spaţiilor, numărul total al familiilor aflate în această situaţie fiind de aproximativ 60. Potrivit prefectului judeţului Vaslui, Eduard Popica, situaţia cetăţenilor care au primit somaţii diferă de la caz la caz, existând o parte care au avut datorii, nu au plătit o anumită perioadă şi, ulterior, au început să plătească fără să ţină cont de restanţe, acumulând penalităţi de întârziere, iar alţii care nu şi-au prelungit contractele.

* Punctul de lucru de la Târgu Neamţ al Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple a devenit operaţional, potrivit unui comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Neamţ. Accesul la ghişeu pentru înregistrarea cererilor se va face doar în baza programării online pe site-ul www.epasapoarte.ro iar la punctele de lucru se vor înregistra numai cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice.

* Un tânăr de 22 de ani a fost dus la spital după ce ar fi fost lovit în cap de un obiect metalic ce pare a fi glonţ, la scurt timp după ce a coborât dintr-o maşină pe drumul comunal Măceşu, la circa 2 kilometri de Poligonul Târgu Cărbuneşti, unde angajaţi ai Jandarmeriei Gorj efectuau trageri cu armamentul din dotare, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj.

* 15 elevi de gimnaziu şi cinci de liceu care au obţinut media 10 la evaluarea naţională şi la bacalaureat au fost premiaţi în cadrul unei şedinţe festive la Palatul Administrativ din Suceava. Fiecare elev a primit 1.000 şi, respectiv, 3.000 de lei, o broşură în care au fost publicate ''gânduri despre cum au obţinut nota 10'' şi o diplomă.

* Primăria Târgu Mureş şi Clubul Sportiv Municipal au anunţat că reiau cursurile gratuite de înot pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani, după ce în anul şcolar trecut peste 1.200 de copii au fost învăţaţi să înoate.

* Cetăţenii sunt invitaţi de Primăria Constanţa să se bucure de vara târzie străbătând pe jos străzile încărcate de istorie ale oraşului, în perioada 16 - 22 septembrie, marcând astfel "Săptămâna europeană a mobilităţii", perioadă în care sunt organizate o serie de evenimente, fiind lansat totodată şi un serviciu de car sharing 100% electric. Manifestările au început luni cu Forumul de Mobilitate Urbană Durabilă, în cadrul căruia municipalitatea a prezentat măsurile luate pentru încurajarea şi facilitarea mobilităţii.

* Mănăstirea Coşula din judeţul Botoşani va construi spaţii de cazare pentru încurajarea turismului religios, finanţarea de circa trei milioane de lei fiind asigurată de Compania Naţională de Investiţii a declarat pentru AGERPRES stareţul Calinic Chirvase.

* Administratorul depozitului ecologic de deşeuri din localitatea Victoria, comuna Stăuceni, din judeţul Botoşani, a fost sancţionat cu amenzi însumând 130.000 de lei de Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu în urma incendiului puternic declanşat sâmbătă, au pentru AGERPRES surse administrative.

* Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt are un nou şef, Alin-Nicolae Stan, care este al patrulea comandant al instituţiei din acest an şi care a fost împuternicit să îndeplinească atribuţiile funcţiei menţionate începând cu 15 septembrie.

* Ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, la Bicaz, că va propune în prima şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării ca autostrada Târgu Mureş - Iaşi - Ungheni să devină obiectiv de interes strategic naţional.

* Un martor în procesul în care preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, este judecat pentru fapte de corupţie, într-un dosar instrumentat de DNA, a declarat, în faţa completului de judecată, că lucrările la drumurile ce fac obiectul cauzei nu au respectat proiectele iniţiale, fiind turnat doar un strat de asfalt în loc de trei sau renunţându-se la supralărgirea carosabilului, fără să se fi făcut formele legale ce vizau modificarea proiectului. AGERPRES/(editor: Antonia Niţă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...