ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 20 NOIEMBRIE

ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 20 NOIEMBRIE

Liderul Forumului Democrat German Satu Mare, Ioan Leitner, susține că președintele ales Klaus Iohannis poate colabora cu Guvernul Ponta dacă acesta va întocmi un buget corespunzător pentru anul 2015, în caz contrar "vor ieși discuții".

* Adrian Zglobiu a recunoscut joi în fața magistraților Judecătoriei Constanța că l-a scuipat pe președintele Traian Băsescu și a solicitat să-și ispășească pedeapsa pentru fapta comisă prin executarea de muncă în folosul comunității.Citat ca parte vătămată, Traian Băsescu nu s-a prezentat la proces, în sala de judecată acesta nefiind reprezentant de nicio persoană.

* O femeie, vânzătoare la un chioșc de ziare din zona Podu Roș din Iași, a fost înjunghiată joi după-amiaza de un bărbat din comuna Victoria, care s-a întors recent din Germania. Femeia a declarat că bărbatul, în vârstă de 19 ani, i-a spus ceva, după care a scos un cuțit din buzunar și a rănit-o în zona umărului. După ce a agresat femeia, bărbatul a fugit.

* Hipodromul Ploiești, singurul hipodrom de trap din țară și unicul pe care încă se mai organizează curse de cai, va fi modernizat cu fonduri de la Uniunea Europeană, durata de execuție a lucrărilor în cadrul proiectului care are o valoare de 15 milioane de euro fiind de un an.

* Deputatul UDMR de Harghita Antal Istvan, declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate, va contesta în instanță această decizie.

* Două eleve de clasa a VIII-a de la o școală gimnazială din Sinoe, județul Constanța, filmate în timp ce se băteau cu pumnii și picioarele în urma unei altercații iscate în clasă, au fost sancționate cu scăderea la 7 a notei la purtare și cu eliminarea de la cursuri timp de trei zile.

* O profesoară de la Liceul Teoretic "Dr. Mihai Ciucă" din Săveni, județul Botoșani, este anchetată pentru acuzația de întreținere de relații sexuale cu un elev. Ancheta a fost declanșată de Inspectoratul Județean de Poliție, la sesizarea Inspectoratului Școlar Județean, la scurt timp după ce conducerea unității de învățământ a dispus o sancțiune în cazul cadrului didactic.

* Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dr. Vasile Ciurchea, a declarat joi, la Târgu Mureș, la Conferința Națională de Farmacoeconomie și Management Sanitar, că sistemul sanitar românesc se va reforma numai dacă reforma se pornește din interior și că soluția se află inclusiv în mâna managerilor de spitale.

* Un angajat al unei pizzerii din centrul Brașovului a fost înjunghiat în noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 3,00, în timp ce făcea o livrare pe strada Dr. Iacob Felix.

* Secretarul general al PNL, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că liberalii nu vor să preia guvernarea și că așteaptă ca ''PSD să-și arate adevărata valoare'' în această iarnă. El a dezavuat faptul că premierul Victor Ponta și-a luat concediu și a arătat că PNL monitorizează arhitectura politică din Parlament, dar așteaptă ca Guvernul actual ''să-și facă treaba'' și să prezinte, în primul rând, bugetul pentru anul viitor.

* Un număr de 115 de victime s-au înregistrat în ultimii doi ani în 90 de explozii produse în zona de activitate a E.ON Gaz Distribuție S.A. din cauza nerespectării regulilor vizând eliminarea pericolelor de producere a unor evenimente cauzate de instalații și aparate de gaz defecte sau exploatate necorespunzător, a declarat joi pentru AGERPRES Corneliu Zaiț, coordonator Mass-Media Regiunea Est E.ON România.

* Ziua Națională fără Tutun a fost marcată, joi, la Oravița, județul Caraș Severin, printr-o serie de sesiuni de informare în rândul elevilor, dar și printr-un marș împotriva tutunului și al drogurilor la care au participat aproximativ 300 de tineri, însoțiți de cadre didactice și părinți.

* Un seif în care s-ar fi aflat în jur de 17.000 de lei a fost sustras din sediul unei case de ajutor reciproc (CAR) din municipiul Blaj, județul Alba, situat într-un bloc amplasat într-o zonă populată, polițiștii efectuând cercetări în vederea identificării hoților.

* Doi tineri, în vârstă de 23 și respectiv 24 de ani, agenți de pază la o firmă de securitate din Brașov, au returnat poliției o geantă de damă găsită pe stradă, în care se aflau suma de 1300 de euro, un telefon mobil, mai multe carduri și alte bunuri, a declarat joi, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brașov, comisarul-șef Liviu Naghi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

3 Așa o fi?

4 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

5 Așa o fi, cum zice omul ăsta?