ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE - 5 MARTIE

ŞTIRILE SERII ÎN JUDEŢE - 5 MARTIE

* Trei case din localitatea Ciuşlea, comuna Garoafa, au luat foc de la un incendiu de vegetaţie care s-a extins pe o suprafaţă de circa 10 hectare, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea.

* Peste 23.000 de lei au primit drept despăgubire doi agricultori din Sălaj ce au pierdut peste 40 de porci domestici infectaţi cu pestă porcină africană (PPA). Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii de Instituţia Prefectului Sălaj, în judeţ au fost identificate până în prezent două focare de PPA în gospodăriile populaţiei.

* Aproximativ 30 de rezervişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi SRI au pichetat sediile filialelor din Teleorman ale partidelor aflate la guvernare şi au întocmit o listă de revendicări pe care au înmânat-o decidenţilor politici.

* Primul hub din Zalău dedicat tinerilor şi destinat organizării de activităţi şi proiecte artistice, culturale, educaţionale şi de dezvoltare personală a fost realizat de un grup liceeni de la Colegiul Naţional "Silvania", într-un spaţiu pus la dispoziţie de municipalitate, într-o clădire istorică din centrul oraşului.

* Doi angajaţi ai unei sucursale BRD au fost puşi sub control judiciar pentru delapidare şi fals informatic, după ce, în perioada 2014 - 2017, ar fi scos din bancă circa 2 milioane de lei. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Iaşi, Ioana Buştiuc, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi, sub coordonarea procurorilor, au demarat o anchetă, ce doi angajaţi fiind acuzaţi de delapidare şi fals informatic.

* Conducerea Consiliului Judeţean Arad a anunţat că încep lucrările de modernizare a cinci drumuri importante din judeţ, fiind încheiate procedurile de licitaţie. Este vorba de drumurile Bârsa - Sebiş - Moneasa - limită judeţ Bihor, Gurahonţ - Dieci - Buteni, Pecica - Turnu, Zăbalţ - limită de judeţ Timiş şi Sânmartin - Şimand - Olari - Caporal Alexa. Valoarea acestor investiţii este de aproximativ 100 de milioane de lei.

* Un incendiu de vegetaţie uscată la Surani, în judeţul Prahova, s-a extins până la litiera pădurii, iar la stingerea focului s-au alăturat pompierilor şi cetăţeni, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. În cursul zilei de marţi, în judeţ au fost 13 incendii de vegetaţie uscată.

* Un incendiu de proporţii a izbucnit la o fermă de creştere a păsărilor din Băile Govora, aproximativ 2.500 de pui de o zi care se aflau în hala cuprinsă de flăcări fiind arşi, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea.

* Iubitorii sporturilor de iarnă plătesc, începând de luni, tarife reduse pentru transportul pe cablu în Poiana Braşov, însă acestea se vor aplica în weekend abia de săptămâna următoare, a anunţat municipalitatea din Braşov.

* Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a dat startul campaniei "Timişoara curată", în cadrul căreia a scos în stradă, de la prima oră a zilei de marţi, aproape trei sute de angajaţi ai societăţilor din subordinea municipalităţii, dar şi condamnaţi cu drept de muncă de la penitenciarul Timişoara.

* Sindicatul Sanitas, filiala Harghita, a deschis acţiuni în instanţă pentru acordarea unor sporuri salariale prevăzute de lege în cazul personalului auxiliar care lucrează la sfârşitul săptămânii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc şi al personalului care lucrează în centrele de îngrijire a bolnavilor psihici şi cu dizabilităţi, angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita, a anunţat liderul sindical, Nyulas Emma, în şedinţa extraordinară a Comisiei pentru Dialog Social, convocată la solicitarea CNSLR Frăţia, filiala Harghita.

* Accesul vizitatorilor în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Constanţa este permis de marţi, revenindu-se la programul normal de vizită, după ce în urmă cu aproape o lună şi jumătate a fost interzis din cauza creşterii numărului pacienţilor cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, au informat reprezentanţii unităţii medicale.

* Un copil de doi ani dintr-un sat de lângă Aiud a căzut într-o fântână, de unde a fost scos, în stop cardio-respirator şi în stare de hipotermie, de pompierii militari. După efectuarea manevrelor de resuscitare de către două echipaje SMURD, băieţelul respiră singur şi are activitate cardiacă.

* Un incendiu de vegetaţie uscată în oraşul Răcari, cartierul Mavrodin, s-a extins la două case iar pompierii au intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, informează ISU Dâmboviţa. Poliţia a descoperit persoana care a declanşat incendiul şi se fac cercetări la faţa locului pentru a se stabili exact ce s-a întâmplat. O femeie a dat foc unor deşeuri în curte iar focul s-a extins la vegetaţia uscată şi la două locuinţe.

* Un complex de prelucrare şi ambalare a cărnii de vită va fi construit în Parcul Industrial de la Câmpu Frumos, aflat la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe, printr-o investiţie privată în valoare de circa 11 milioane de euro. Reprezentanţii firmei, Gregor Roy Chowdhury şi Gyergyai Botond, au declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu conducerea Parcului Industrial, că lucrările de construcţie, care vor începe în scurt timp, vor fi finalizate în vara anului 2020.

* Membrii Asociaţiei Pensionarilor Militari în Rezervă şi Retragere Giurgiu au protestat în faţa Instituţiei Prefectului Judeţului Giurgiu şi au înaintat prefectului memorii scrise care cuprind nemulţumirile lor privind sistemul de pensii militare.

* Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a anunţat darea în urmărire naţională a angajatului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş plt. maj. Mitru Haiduc Andrei, în vârstă de 37 de ani, care ar fi plecat în drumeţie în munţii Bucegi în data de 26 februarie şi nu a mai revenit la domiciliu.

* Un bazin de înot didactic va fi construit în municipiul Gheorgheni, contractul de proiectare şi execuţie fiind semnat marţi, în prezenţa viceprim-ministrului Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, informează un comunicat transmis AGERPRES.

* Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat că numărul zborurilor operate de pe Aeroportul Internaţional Craiova va creşte în perioada următoare cu o treime, ca urmare a măririi frecvenţei curselor către cinci destinaţii internaţionale.

* O clădire monument istoric din Piaţa Mică din Sibiu, datând din secolul al XIV-lea, care a fost în ultimii trei ani şi jumătate reabilitată şi restaurată cu fonduri locale, a fost redeschisă şi va găzdui Casa Căsătoriilor, dar şi birourile unor servicii publice, a informat Primăria Sibiu.

* Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi derulează o anchetă la Colegiul "Mihai Eminescu" după ce tatăl unuia dintre elevi a postat pe Facebook că lucrarea acestuia nu a fost bine corectată de învăţător. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…