Stoenescu (MAE) a transmis autorităților malaysiene scrisori oficiale ale președintelui și premierului în cazul Ionuț Gologan

Stoenescu (MAE) a transmis autorităților malaysiene scrisori oficiale ale președintelui și premierului în cazul Ionuț Gologan

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, s-a întâlnit sâmbătă, la Kuala Lumpur, cu oficialități malaysiene, cărora le-a transmis, în calitate de emisar special al președintelui Klaus Iohannis și premierului Dacian Cioloș, scrisorile oficiale din partea celor doi înalți demnitari români în care se face apel la clemență în cazul pedepsei cetățeanului român Ionuț Gologan, pentru a-i putea salva viața, a anunțat MAE.

Stoenescu, care efectuează o vizită de lucru în statul asiatic pentru a discuta cu autoritățile rezolvarea cazurilor celor patru cetățeni români arestați pentru trafic de droguri, s-a întâlnit cu ministrul de Externe al Malaysiei, Dato' Sri Anifah Aman, și cu Hajah Nancy Binti Haji Shukri, ministru la cabinetul premierului pentru justiție.

"În calitate de emisar special al Președintelui Klaus Iohannis și Premierului Dacian Cioloș, ministrul delegat a transmis scrisorile oficiale din partea celor doi înalți demnitari români, în care se face apel la clemență din partea autorităților malaysiene în cazul pedepsei cetățeanului român Ionuț Gologan, pentru a-i putea salva viața", se arată într-un comunicat al Direcției Purtător de Cuvânt și Comunicare a MAE transmis sâmbătă AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în cadrul întrevederii, ministrul delegat și-a exprimat speranța, de asemenea, că deciziile justiției în cazurile celorlalți trei cetățeni români vor evita pedeapsa capitală și a subliniat importanța încheierii unor acorduri de colaborare în domeniul justiției între România și Malaysia.

Demnitarul a evidențiat totodată însemnătatea dialogului bilateral între cele două țări la nivel politic, cultural și educațional.

În cadrul deplasării în Malaysia, oficialul român a vizitat vineri închisoarea Sungai Buloh, unde a discutat cu unul dintre cetățenii români deținuți despre condițiile de detenție și despre modul în care avansează cazul său.

Totodată, ministrul delegat s-a întâlnit vineri, la Kuala Lumpur, cu membri ai comunității românești din Malaysia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria