Stoltenberg: „Nu ar trebui să subestimăm Rusia”. Care este scopul lui Putin

Stoltenberg: „Nu ar trebui să subestimăm Rusia”. Care este scopul lui Putin

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a afirmat, luni, în cadrul unei conferințe de presă la Haga, că scopul liderului de la Kremlin este de a „lăsa Ucraina în frig și întuneric în această iarnă”, relatează Reuters și CNN .

Stoltenberg susține că rolul NATO este de a sprijini Ucraina. FOTO EPA-EFE

Retragerea forțelor ruse din Herson a dovedit „curajul incredibil al forțelor armate ucrainene", a afirmat Stoltenberg. Totuși, „arată, de asemenea, importanța sprijinului nostru continuu pentru Ucraina", a mai precizat el.

La conferința de presă de la Haga a participat ministrul olandez de Externe, Wopke Hoekstra și ministrul olandez al Apărării, Kajsa Ollongren.

Forțele armate ruse păstrează capacități semnificative, precum și un număr mare de trupe, iar Rusia a demonstrat că este dispusă să suporte pierderi semnificative. De asemenea, au dat dovadă de o brutalitate extremă", a afirmat Stoltenberg.

Următoarele luni vor fi dificile. Obiectivul lui Vladimir Putin este de a lăsa Ucraina în frig și întuneric în această iarnă, așa că trebuie să rămânem pe drumul cel bun", a mai adăugat el.

Este la latitudinea Ucrainei să hotărască ce termeni sunt acceptabili pentru negocieri care să pună capăt războiului pe care Rusia îl poartă împotriva țării, a mai adăugat secretarul general al NATO, precizând că rolul NATO este de a ajuta Kievul.

Este de competența Ucrainei să decidă ce fel de termeni sunt acceptați. Nouă ne revine sarcina de a-i sprijini. Nu ar trebui să facem greșeala de a subestima Rusia. Ei controlează încă părți mari din Ucraina. Ceea ce ar trebui să facem este să întărim mâna Ucrainei", a mai declarat Stoltenberg.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”