Stomatologul groazei: a scos 3.900 de dinți sănătoși de la pacienți și le-a pus proteze scumpe. Luxul în care trăia

Stomatologul groazei: a scos 3.900 de dinți sănătoși de la pacienți și le-a pus proteze scumpe. Luxul în care trăia

Un stomatolog a scos dinți sănătoși de la 374 de pacienți și le-a montat proteze scumpe. În acest mod și-a finanțat viața de lux pe care o ducea, ajungând în scurt timp cel mai bine plătit dentist din Franța. Câștiga 80.000 de euro pe lună.

Medicul a extras mii de dinți sănătoși FOTO pixabay.com

Un dentist din Marsilia s-a îmbogățit, fără a ține cont de jurământul său medical: practic, și-a mutilat pacienții. Faptele lui Lionel Guedj, de 43 de ani, par desprinse dintr-un film de groază. Medicul a extras un total de 3.900 dinți sănătoși de la oameni și apoi le-a vândut proteze incredibil de scumpe. Le-a promis victimelor sale zâmbete ca ale vedetelor de cinema, relatează publicația Bild . În realitate însă i-a tras pe sforară fără scrupule doar pentru a obține cât mai mulți bani.

Parchetul a descris mașinațiunile crude ale lui Guedj drept o „mașină de făcut bani”. Iar „afacerea cu extragerea dinților” a fost, de fapt, extrem de profitabilă pentru dentistul de groază. Companiile de asigurări de sănătate și asiguratorii privați au acoperit facturile - și astfel au finanțat viața luxoasă a dentistului.

Vilă, barcă și mașini scumpe

Guedj locuia într-o vilă, deținea mașini scumpe, o barcă, opere de artă și conturi bancare cu peste 2,2 milioane de euro. Guedj trebuie acum să-și ia rămas bun de la tot acest lux: vineri, o instanță a dispus, printre altele, confiscarea vilei pe care Guedj o predase soției sale înainte de începerea procedurii.

Instanța a confirmat, de asemenea, o pedeapsă de opt ani de închisoare pentru vătămare corporală intenționată și mutilare. Tatăl său, în vârstă de acum 71 de ani, Jean-Claude Guedj, care l-a susținut, a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Fiul său „poate a lucrat puțin prea repede”, a spus el în timpul procesului. Lionel Guedj a urmărit verdictul prin videoconferință din închisoare.

Declarațiile deprimante ale martorilor arată ce consecințe teribile au avut acțiunile dentistulu i pentru cele 374 de victime ale sale. Procurorii au spus că mulți dintre pacienți s-au simțit „trădați”, „folositi” și „plini de rușine”.

O tânără a povestit revistei „Closer” despre suferința prin care a trecut. I s-au extras 24 de dinți când avea 18 ani. Femeia umilită a povestit: „Aveam respirație urât mirositoare, nu mai voiam să zâmbesc, aveam vorbirea udă și dificultăți de mâncare.” S-a izolat din ce în ce mai mult după tratament pentru că îi era rușine.

Operațiile făcute rapid și neglijent

În 2005, Guedj și-a deschis cabinetul în nordul orașului Marsilia, unde locuiesc mulți oameni cu venituri mici și rădăcini nord-africane. Era în relații cu mulți dintre pacienții săi, văzând până la 70 pe zi, mulți fără programare. Cinci ani mai târziu a ajuns cel mai bine plătit stomatolog din Franța, cu un venit lunar de până la 80.000 de euro.

Un raport de expertiză asupra cazului de groază spune: „A existat un plan de tratament sistematic pentru a extrage cât mai mulți dinți posibil. A efectuat operațiile rapid și neglijent. Mulți pacienți s-au plâns ulterior de inflamație și proteze dentare nepotrivite".

Producătorul său de proteze a mărturisit că Guedj a comandat punți de la el fără să le ajusteze mai întâi. Potrivit secretarei sale, stomatologul nu s-a sfiit să manipuleze radiografiile. Guedj contabilizează atât de multe proceduri încât ziua lui de lucru ar fi trebuit să dureze până la 52 de ore.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat