Stră-stră-nepoata lui Brâncuși a studiat Jurnalismul, joacă în seriale americane și a fost căsătorită cu starul Tim Robins FOTO

Stră-stră-nepoata lui Brâncuși a studiat Jurnalismul, joacă în seriale americane și a fost căsătorită cu starul Tim Robins FOTO

Ioana Grațiela Brâncuși interpretează o femeie de etnie romă în serialul de succes „1883“, de la Paramount+.

Ioana Grațiela Brâncuși interpretează o femeie de etnie romă în serialul „1883“ FOTO IMDB

În „1883“ (un prequel al altui serial de succes, „Yellowstone“) joacă staruri precum Tim McGraw, Faith Hill, Sam Elliott, dar și soțul Anei Ularu , actorul german Marc Rissmann. Grațiela Brâncuși, o tânără de 33 de ani stabilită de câțiva ani în SUA, deține unul dintre rolurile importante.

În serial, Gabriela interpretează o femeie de etnie romă, iar acest lucru nu i se putea potrivi mai bine, după cum a mărturisit într-un interviu, căci ea însă provine dintr-o fmilie cu rădăcini în comunitatea romă și greacă. Așa cum se descrie pe pagina de IMDB, Grațiela este stră-stră-nepoata sculptorului Constantin Brâncuși, a studiat la Facultatea de Jurnalism din București și face parte din The Actors' Gang, un teatru experimental fondată în 1981 de un grup de actori, printre care Tim Robbins.

Despre rolul din serialul 1883, Gabriel spunea: „Trebuie să fii înrădăcinat în cultura romă pentru a o înțelege, nu este ceva omogen, depinde de pe ce teritoriu te afli. Fiecare trib este diferit. Am avut norocul să am acces la prietenii și familia tatălui meu, iar unii fac parte dintr-un trib tradiționalist, astfel că informația pe care am primit-o a fost foarte valoroasă. Am putut vorbi cu cel mai bun prieten al tatălui meu. În comunitățile de romi, dacă un conflict trebuie rezolvat, au propriul lor «tribunal», condus de cei mai înțelepți bărbați din comunitate, iar el este unul dintre acești bărbați. Un alt aspect care m-a ajutat este faptul că eu, la rândul meu, sunt un imigrant. Vin dintr-o țară care a fost sub un regim comunist până în 1989“, declara ea pentru roseandivyjournal.com.

Tânăra din România a trăit o poveste de dragoste cu actorul premiat cu Oscar Tim Robbins (și fostul partener al lui Susan Sarandon) și a fost căsătorită în secret cu acesta. Despre căsătoria lor s-a aflat abia când au depus actele de divorț.

Cei doi s-au cunoscut atunci când actorul a vizitat România, în 2016, cu proiectul companiei sale de teatru experimental Actors’. Actorul în vârstă de 64 de ani a fost invitat la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din 2016, unde a cunoscut-o pe Grațiela Brâncuși. În 2017 s-au căsătorit, iar în 2021 au divorțat. Tânăra s-a mutat în SUA, undeurmează o carieră în actorie. Ea a mai jucat în serialul „Mayor of Kingstown“, de la Paramount+.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană