Străinii au injectat peste 32 milioane euro în firmele din piaţa financiară în primul trimestru

Străinii au injectat peste 32 milioane euro în firmele din piaţa financiară în primul trimestru

Companiile care activează pe piaţa financiară românească au primit de la acţionarii străini injecţii de capital de 32,55 milioane euro în primul trimestru, de 2,6 ori mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2019, când însumau 12,52 milioane euro, potrivit datelor Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Cea mai mare infuzie de capital a fost primită în ianuarie de Metropolitan Life Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat SA, de 14,26 milioane de euro, fiind urmată de Omniasig Vienna Insurance Group SA, cu o infuzie de capital de 8,93 milioane euro, în februarie.

Business Microcredit IFN SA şi-a majorat capitalul social cu 5,95 milioane euro (4,97 milioane euro, în ianuarie şi 984.700 euro în februarie). Totodată, Business Lease România SRL a primit un aport de 2,05 milioane euro la capitalul social (1,68 milioane euro în ianuarie şi 370.800 euro în martie).

Tot în ianuarie, Fondul de Garantare şi Creditare IFN SA a primit de la acţionarii străini 627.700 euro, Simplu Credit IFN SA a primit suma de 228.400 euro, în martie, iar Mikro Kapital IFN SA şi-a majorat capitalul social cu 500.200 euro, în ianuarie.

Datele publicate lunar de Registrul Comerţului includ primele 40 de companii care au primit aport la capitalul social, după valoarea sumelor alocate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...