Strategia Netflix de a împiedica partajarea contului, acum, se va aplica și în România

Strategia Netflix de a împiedica partajarea contului, acum, se va aplica și în România

Netflix a început să trimită notificări utilizatorilor din România prin care îi anunţă pe aceştia că intră în vigoare aşa-numită taxă de account sharing.

Foto: Arhiva Adevărul

Românii care partajează contul de Netflix cu alte persoane vor trebui să plătească o taxă lunară de 2,90 euro pe lună pentru fiecare utilizator suplimentar.

"Un cont Netflix este destinat folosirii de către o singură locuință. Toate persoanele care locuiesc acolo pot folosi Netflix oriunde s-ar afla (acasă, în deplasare, în vacanță) și pot beneficia de funcțiile noi, cum ar fi Transfer de profil și Gestionarea accesului și a dispozitivelor. Suntem conștienți că abonații noștri au multe opțiuni în materie de divertisment. De aceea, ne dorim să continuăm să investim consistent într-o varietate de filme și seriale noi, astfel încât, indiferent de preferințele, dispoziția sau limba ta și de persoana cu care vizionezi, să te poți bucura mereu de conținut grozav pe Netflix", transmite compania într-un comunicat publicat marți pe site-ul său,” se precizează într-una dintre aceste notificări.

În prezent, Netflix este cel mai mare serviciu de streaming cu abonament de acest tip din lume. În urmă cu câteva luni, compania a promis investitorilor că va implementa această inițiativă la scară largă, dar aceasta vine după ce ani de zile a fost permisivă în ceea ce privește partajarea parolelor. Netflix a scris odată pe Twitter „dragostea înseamnă să împarți o parolă", iar directorul general de atunci, Reed Hastings, a declarat în 2016 că îi place când oamenii împart Netflix, scrie cnet.com.

În 4 țări, abonații pot oferi acces la contul lor pentru cel mult două persoane din afara locuinței lor, iar pentru fiecare „subcont“ va plăti o taxă lunară.

Cum funcționează

În cadrul restricției privind parolele, utilizatorii vor fi rugați să stabilească o locație principală pentru cont, de acolo membrii vor putea controla cine are acces la contul lor. În cazul în care un utilizator nu stabilește o locație principală, Netflix va folosi adresa IP și ID-ul dispozitivului și o va configura automat.

Netflix a testat deja partajarea cu plată în America Latină, unde compania percepe utilizatorilor o mică taxă pentru a adăuga un membru suplimentar la abonamentul lor, notează Forbes.

Taxa pentru un membru suplimentar este de 8 dolari canadieni pe lună în Canada, 8 dolari neozeelandezi în Noua Zeelandă, 4 euro în Portugalia și 6 euro în Spania. Netflix nu a vorbit de astfel de taxe și în alte țări.

Utilizatorii vor putea, de asemenea, să transfere un profil către un nou cont pentru a-și păstra istoricul de supraveghere și lista salvată.

De asemenea, aceștia vor putea în continuare să vizioneze Netflix de pe dispozitivele personale sau să se conecteze la noile televizoare din hoteluri sau alte locații, folosind coduri de acces unice, a precizat compania.

Anul trecut, Netflix a înregistrat cele mai mari pierderi de abonați din ultimul deceniu. Cu peste 230 de milioane de abonați la nivel mondial, Netflix consideră că peste 100 de milioane de conturi sunt partajate.

Măsura vine în contextul în care intensificarea concurenței a început să pună stop creșterii odată neîntrerupte a Netflix. În ultimii trei ani și jumătate, aproape toate marile companii media de la Hollywood au investit miliarde de dolari în propriile operațiuni de streaming. Aceste așa-numite războaie de streaming au adus un val de noi servicii, printre care Disney Plus, HBO Max, Peacock, Paramount Plus și Apple TV Plus.

Reducerea partajării parolelor nu este singura schimbare de direcție a Netflix din ultima vreme. De asemenea, aceasta a lansat abonamente mai ieftine susținute de publicitate, după ce ani de zile a respins conceptul de reclame pe Netflix.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”