Strigător la cer! Ăsta trebuia ținut în arest și dezbrăcat de haina militară! DNA a prins în flagrant un medic militar care lua mită! Amănunt-ȘOC!

Strigător la cer! Ăsta trebuia ținut în arest și dezbrăcat de haina militară! DNA a prins în flagrant un medic militar care lua mită! Amănunt-ȘOC!

Strigător la cer! Ăsta trebuia ținut în arest și dezbrăcat de haina militară! DNA a prins în flagrant un medic militar care lua mită! Amănunt-ȘOC! Medicul Viorel Radu Vrăcioiu, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila” din Bucureşti, a fost pus sub control judiciar de procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce a fost prins în flagrant luând mită 500 de lei. Oameni buni, un asemenea individ nu ia sub 250 de milioane lei vechi pe lună salariu!!!

Medicul ar fi considerat suma iniţială de 200 de lei oferită de martorul denunţător mult prea mică pentru o intervenţie, spunându-i că pentru o asemenea sumă nici nu se deplasează de la cabinet la sala de operații!

Procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 29.11.2018, a medicului Viorel Radu Vrăcioiu. Potrivit procurorilor militari medicul a fost prins în flagrant primind suma de 500 de lei pentru efectuarea unei operaţii. Anterior, acesta ar fi considerat suma de 200 de lei oferită iniţial mult prea mică.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt: „În data de 29 noiembrie 2018, inculpatul Vrăcioiu Radu Viorel, în calitatea menţionată mai sus, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 500 lei, în legătură cu efectuarea unei intervenţii chirurgicale asupra unei paciente (soţia martorului), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Anterior, în data de 27 noiembrie 2018, înainte de efectuarea operaţiei, medicul i-a reproşat pacientei faptul că este prea mică suma de 200 lei pe care aceasta intenţiona să i-o înmâneze, spunându-i că pentru această sumă de bani nici nu ar fi urcat din cabinet până la sala de operaţii, se arată în comunicatul DNA.

Comunicatul DNA:

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 29.11.2018, a inculpatului
VRĂCIOIU RADU VIOREL, medic primar O.R.L. la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” din București, fiind cadru militar activ cu gradul de colonel, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În data de 29 noiembrie 2018, inculpatul Vrăcioiu Radu Viorel, în calitatea menționată mai sus, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 500 lei, în legătură cu efectuarea unei intervenții chirurgicale asupra unei paciente (soția martorului), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Anterior, în data de 27 noiembrie 2018, înainte de efectuarea operației, medicul i-a reproșat pacientei faptul că este prea mică suma de 200 lei pe care aceasta intenționa să i-o înmâneze, spunându-i că pentru această sumă de bani nici nu ar fi urcat din cabinet până la sala de operații.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Vrăcioiu Radu Viorel trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la sediul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari, ori de câte ori este chemat,
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului,
e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,
f) să nu exercite profesia în exercitarea căreia a săvârșit fapta, respectiv cea de medic primar O.R.L., în cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila.”.
Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
Inculpatului Vrăcioiu Radu Viorel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „E bine că se odihnește. Mi-a furat 23 de milioane de euro de sub nas!” / Oana Zăvoranu, dezvăluiri despre milia…

2 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

3 Zvonuri...

4 DOCUMENT Cine sunt VIP-urile din cinematografie acuzate de DIICOT / Soțul Loredanei Groza, Andrei Boncea de la S…

5 Video viral