Strigător la cer! Citiți pe cine a numit la CONDUCEREA Spitalului Universitar ministrul Sănătății!

Strigător la cer! Citiți pe cine a numit la CONDUCEREA Spitalului Universitar ministrul Sănătății!

Adriana Nica, unul dintre intimii lui Sorin Oprescu, numita la conducerea Spitalului Universitar din Bucuresti. Nica e martor in dosarul de coruptie al fostului primar! Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a numit miercuri seara la conducerea Spitalului Universitar din Bucuresti pe Adriana Nica, persoana aflata in cercul intim al lui Sorin Oprescu, au declarat mai multe surse oficiale pentru HotNews.ro . Sorin Oprescu, fostul primar al Bucurestiului si mai multi ani managerul Spitalului Universitar bucurestean, este judecat intr-un dosar de coruptie pentru acuzatii de luare de mita, spalare de bani si abuz in serviciu. Oprescu se numara printre politicienii care vor beneficia de ordonantele promovate de guvernul Dragnea-Grindeanu.

Adriana Nica a condus sectia de anestezie-terapie intensiva a Spitalului Universitar din Bucuresti, iar numele ei este citat ca martor in dosarul de coruptie Sorin Oprescu. Conform ultimei declaratii de avere a Adrianei Nica, medicul a primit imprumuturi de 660 000 de Euro care contin, conform procurorilor DNA, mentiuni "necorespunzatoare adevarului". Procurorii au mai observat ca unul dintre cei care au "imprumutat-o" pe Adriana Nica a fost un finantator indirect al campaniei electorale a lui Sorin Oprescu din 2012, relateaza cotidianul Adevarul.

Unul dintre imobilele pe care procurorii au pus sechestru asigurator in dosarul respectiv apartine Adrianei Nica, care este intr-o relatie foarte apropiata cu Sorin Oprescu. Presa s-a referit de mai multe ori la Adriana Nica ca fiind "iubita" lui Oprescu.

In noiembrie 2015, Sorin Oprescu a fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie alaturi de mai multe persoane. Trei dintre acestea si-au recunoscut vinovatia, in timp ce Sorin Oprescu sustine ca este nevinovat.

Reamintim ca in urma cu doua saptamani, Senatul a respins Ordonanta de urgenta a fostului ministru al Sanatatii, Vlad Voiculescu, prin care se aduceau schimbari importante in privinta selectarii managerilor unitatilor sanitare publice, prin eliminarea restrictiilor privind participarea la concurs si deschiderea competitiei in selectarea celor mai competenti directori, dar care extinde si conflictul de interese pentru persoanele din conducerea spitalelor.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…