Strigător la cer! O piți de 27 de ani, fata unei senatoare PSD, secretar de stat peste funcționarii publici!

Strigător la cer! O piți de 27 de ani, fata unei senatoare PSD, secretar de stat peste funcționarii publici!

Strigător la cer! O piți de 27 de ani, fata unei senatoare PSD, secretar de stat peste funcționarii publici! Andreea-Maria Arcan Apostol, fiica  senatoarei PSD de Neamț Emilia Arcan, a fost numită vicepreședinte în cadrul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP) cu rang de secretar de stat de premierul Sorin Grindeanu, scrie publicația locală  Atacul .

Premierul este în relații foarte apropiate cu șeful CJ Neamț, cel cunoscut cu supranumele de deputatul porno, Ionel Arsene. Dealtfel, la începutul acestui an, în februarie, Grindeanu a fost surprins de paparazzi în miez de noapte, la un restaurant, cu acest Arsene și cu niște domnișoare.

Decizie privind numirea doamnei Andreea-Maria Arcan-Apostol în funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici”, așa sună actul 432, emis în data de 25 mai de prim-ministrul României. În vârstă de 27 de ani, Andreea-Maria Arcan Apostol nu are deloc experiență în administrația locală, însă acest lucru nu a constituit un impediment în fi numită în această funcție deosebit de importantă. La capitolul experiență, Andreea Arcan se poate lăuda, în principal, cu activitatea pe care a desfășurat-o la televiziunea Giga TV, controlată de fostul primar de Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, zis și Pinalti, unde a fost realizator de emisiuni. În august 2016, proaspătul număr doi din ANFP s-a angajat ca project manager la Euro Best Team, o companie ce activează în domeniul formării profesionale. Așadar, după modelul patentat de alți aleși ai neamului, fiica unui senator părăsește mediul privat pentru cel bugetar, unde veniturile salariale sunt sigure, consistente și, de cele mai multe ori, de lungă durată. Dacă președintele ANFP a câștigat în 2015, cu tot cu norma de hrană, undeva la 5.000 de lei/lunar, rezultă că funcția de vicepreședinte nu are cum să fie remunerată sub 4.000 de lei/lună. 

Mama vicepreședintelui ANFP a renunțat la afacerea cu ciuperci pentru politică

Intrată în politică în anii 2000, pe ușa Partidului Democrat, Emilia Arcan a ajuns în anul 2007 în filiala nemțeană a Partidului Conservator, condus la acea vreme de Miron Smarandache. Eșecul conservatorilor nemțeni la alegerile din 2008, dar și plecarea finanțatorului Smarandache, i-a făcut pe mulți conservatori să-și ia tălpășița, printre aceștia fiind și Emilia Arcan. Destinația a fost PSD. În 2009, Emilia Arcan a văzut pentru prima dată ce înseamnă să câștigi bani ușor, fără multă muncă și bătaie de cap. A fost numită, pe linie politică, director adjunct la Direcția Agricolă Neamț, funcție pe care a fost nevoită s-o părăsească după ce Mircea Geoană a pierdut prezidențialele din 2009, iar PSD-ul a părăsit Guvernul Boc I. Ulterior, Emilia Arcan a câștigat funcția de președinte al organizației de femei din PSD, iar în 2012 a prins un loc eligibil pe listele USL la Consiliul Judetean Neamț. O perioadă a îmbinat afacerile cu politica, împărțindu-și timpul între ciupercăria de la Țibucani și ședințele de partid. După ce a fost aleasă consilier județean, Emilia Arcan și-a lăsat acționarul să se ocupe firma Emaricom SRL, specializată în producerea ciupercilor Agaricus Bisporus (Champignons).

Probleme cu ANI

În noiembrie 2015, Agenția Națională de Integritate anunța poporul că Emilia Arcan, vicepreședinte al Consiliului Judetean Neamț, are probleme cu incompatibilitatea. „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 octombrie 2012 – 19 decembrie 2013, întrucât a deținut, simultan funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț și funcția de administrator al S.C. Europandra S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul ANI. Decizia a fost atacată, iar în aprilie, cand Curtea de Apel Bacău dispune anularea raportului ANI. O primă bătălie a fost câștigată de Arcan, însă ANI nu a renunțat și a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde dosarul se află și acum în așteptarea primului termen. Arcan se apără și afirmă că a cerut dizolvarea societății la care a fost administrator (Europandra SRL) încă din 2009 și că nu înțelege cum de ANI a ajuns să o declare incompatibilă. 







Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”