Stroe (PNL), despre Legea demnității: PSD și-a sabotat propria lege

Stroe (PNL), despre Legea demnității: PSD și-a sabotat propria lege

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuț Stroe, a susținut miercuri că PSD este cel care a "sabotat" proiectul de lege privind promovarea demnității umane, inițiat de Liviu Dragnea și respins de deputați, deși procedura de vot a fost cât se poate de clară și limpede.

"PSD ar trebui să răspundă la această întrebare, pentru că procedura a fost cât se poate de clară și limpede. În condițiile în care legea propusă de dânșii nu a întrunit numărul de voturi necesar, au încercat prin diverse tertipuri să reia votul și să-și mobilizeze eventualii participanți care astăzi nu au susținut această lege. Aș spune că partea activului PSD și-a sabotat propria lege", a precizat Stroe la Palatul Parlamentului.

Votul asupra proiectului de lege privind promovarea demnității umane a stârnit, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, o lungă dispută între deputați, unii dintre ei afirmând că noul sistem electronic de vot creează incertitudini .

După ce președintele de ședință, Florin Iordache, a anunțat inițial că proiectul de lege a fost adoptat de plen, iar ulterior că proiectul a fost respins, liderul deputaților PSD, Florin Pâslaru, a cerut reluarea votului prin apel nominal pentru a fi eliminate suspiciunile cu privire la felul în care a funcționat sistemul electronic de vot.

Liviu Dragnea i-a cerut președintelui de ședință că constate că proiectul a fost respins.

Secretariatul general al Camerei Deputaților a comunicat ulterior că sistemul de vot electronic a funcționat toată ziua în parametri normali și că nici în zilele trecute nu au fost semnalate erori în funcționarea acestuia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...