Stroe (PNL): USR sabotează procesul de aderare la Schengen

Stroe (PNL): USR sabotează procesul de aderare la Schengen

Purtătorul de cuvânt al PNL acuză USR de sabotarea procesului de aderare al României la Spațiul Schengen, după ce în spațiul public a apărut un punctaj al USR în care se regăsește și tema „un ministru de interne corupt pune în pericol acest obiectiv fundamental al țării”.

Contre între PNL și USR privind aderarea la Schengen FOTO: Inquam Photos

În replică, potrivit News.ro, reprezentantul USR Lucian Viziteu nu a contestat informațiile apărute în spațiul public. „Suntem noi credibili că putem asigura granițele, că nu mai avem probleme de corupție cu un ministru de Interne cu atâtea probleme?”.

Potrivit punctajului difuzat în presă, mesajele transmise de membrii USR sunt: „USR susţine fără rezerve aderarea României la Schengen; România şi românii merită să fie în Schengen; un ministru de interne corupt pune în pericol acest obiectiv fundamental al ţării; de aceea Bode trebuie demis urgent; ne trebuie un ministru de Interne CREDIBIL şi INTEGRU ca să nu ratăm Schengen; dacă cumva ratăm acest obiectiv, este numai din cauza lui Iohannis şi a clicii lui; NU fugiţi pe fente cu olandezii sunt de vină, etc. Dacă se insistă foarte mult, de reamintit că partidul care se opune este din EPP (grupul popularilor în care e PNL); întoarceţi discuţia la Bode, BMW-uri, corupţie şi necesitatea să plece, orice altceva aţi fi întrebaţi (de ex. “Î: Dar e nevoie de un armistiţiu, credeţi că trebuie pace politică? R: E nevoie să nu mai avem un ministru de Interne corupt care cumpără maşini cu dedicaţie. Ne face enorm de mult rău ca ţară, riscăm să ratăm Schengen din cauza sa.”)”, potrivit News.ro.

Stroe: Sabotează procesul de aderare a României la Schengen

Purtătorul de cuvânt al PNL a declarat, într-o intervenție la România TV, că „cei de la USR sunt agresivi și sunt iraționali, iar interesul lor în această perioadă este unul pur politic”.

”Nu îi interesează absolut deloc interesul public al României de a intra în spaţiul Schengen, ci să crească electoral. Cu bună ştiinţă acest partid în momentul de faţă sabotează procesul de aderare a României la Schengen minţind şi dezinformând. Ei până acum s-au făcut de râs în toate demersurile pe care le-au avut, demersuri politice ieftine de altfel, cu minciuni, care au fost demontate pe rând, au căzut ca piesele de domino. Dar cel mai important lucru în momentul de faţă este acest comportament nociv şi acest comportament iraţional care, să ştiţi, nu diferă foarte mult de extremismul manifestat şi la noi în ţară şi în alte state europene. Acum este lesne de înţeles de ce s-a activat tocmai acum domnul Drulă, pentru că în condiţiile în care acţiunea sa politică ar avea succes şi România nu va intra în Schengen, va avea pe cine să dea vina”, a afirmat Stroe, potrivit News.ro.

Ionuț Stroe susține că „ministerul de interne, ani și ani de zile, a depus eforturi uriașe să asigure granițele, să le securizeze, să implementeze tot ceea ce înseamnă standard Schengen”.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al PNL a precizat că „la nivel diplomatic România face eforturi de ani de zile în a încerca să explice şi, mai mult decât atât, să obţină suportul statelor membre pentru aderarea în spaţiul Schengen, şi iată, vine un… acest… un mic partid gălăgios, zgomotos, minţind şi dezinformând pentru a-şi satisface interesul politic, şi lansează fel de fel de teme false. Cam ăsta este contextul”.

Viziteu: Ce este este neadevărat din ce scria în punctaj?

Reprezentantul USR susține că punctajul public apărut în spațiul public „arată din nou cât de transparenţi sunteţi. Chiar aş vrea să ştiu ce este neadevărat din ce scria în acel punctaj? Până chiar partenerul PNL-ului de guvernare, domnul Ciolacu, a cerut Curtea de Conturi să investigheze achiziţia de BMW-uri. De ce domnul Bode, de exemplu, nu cere decontarea”, a afirmat Viziteu, potrivit News.ro.

Potrivit acestuia, „suntem într-o situaţie în care ministrul de Interne, care coordonează toată paza graniţelor, un element esenţial pentru Schengen, este acuzat o dată de plagiat şi o dată cu o gravă problemă a unei achiziţii publice, care a luat amploare”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...