Stroe bate obrazul PSD pe tema creșterii pensiilor și salariilor

Stroe bate obrazul PSD pe tema creșterii pensiilor și salariilor

Purtătorul de cuvânt la PNL a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că înainte ca membrii PSD să anunțe eventuale măsuri sociale ar trebuie să țină cont de bugetul de stat, dar și de părerea coaliției de guvernare.

Ionuț Stroe anunță că măsurile sociale trebuie să țină cont de bugetul de stat FOTO: INQUAM PHOTOS

Ionuț Stroe susține că propunerea de măsuri sociale într-un moment de criză este un lucru de bun simț, iar mărirea salariului minim pe economie este un obiectiv al oricărui partid aflat la guvernare. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al PNL susține că trebuie ținut cont de bugetul de stat, astfel încât să nu fie creată presiunea asupra acestuia.

„Faptul că se propun și că se iau măsuri sociale în momente de criză este un lucru care ține de bunul simț și de un sentiment de solidaritate. Sunt convins că orice partid își dorește un salariu minim pe economie la un nivel cât mai ridicat, însă trebuie să ținem cont de buget. Pe agenda coaliției nu a existat o discuție cu privire la creșterea salariului minim sau mărirea pensiei. Noi am ales să lucrăm la astfel de propuneri pe care le vom avansa, dar am ales să le prezentăm în cadrul coaliției, nu public” , a declarat Ionuț Stroe.

Deputatul PSD a precizat că ultima mărire de salariul a bugetarilor a fost în directă relație cu posibilitățile bugetului, iar creșterea per salariu nu este una mare.

„Orice fel de creștere de cheltuială pune o presiune suplimentară pe buget. Dacă ă referiți la recentele măriri de salarii, ele sunt în directă relație cu posibilitățile bugetului, calculul a fost prezentat în coaliția de guvernare. Nu există in momentul de față niciun fel de presiune, de altfel, mărirea nu a fost exagerată, 150 de lei pe salariu, în medie, ca sa fim lămuriți, dar evident, va pune presiune” , a menționat acesta.

Ionuț Stroe: Evaluarea activitatea miniștrilor o face premierul

Purtătorul de cuvânt al PNL a răspuns și declarațiilor făcute de Mihai Tudose în ceea ce privește remanierea ministrului Energiei. Stroe a precizat că punctul de vedere al fostului premier este cunoscut, însă o decizie poate fi luată doar de premierul Nicolae Ciucă.

„Nu există probleme in coaliție. Ne-am obișnuit deja cu solicitarea domnului Tudose, nu e prima dată când o face. Modul în care pot fi remaniați miniștri îl cunoaște și domnul Tudose. Activitatea ministrului Popescu este evaluată cu siguranță, are toată atenția guvernului” , a precizat Ionuț Stroe.

De asemenea, acesta a menționat că o posibilă remaniere a unui ministru din guvernul Ciucă va fi prezentată înainte în coaliție deoarece este nevoie de un acord al tuturor partidelor.

„Haideți să așteptăm poziția și punctul de vedere al prim-miniștrului în ceea ce privește evaluarea tuturor miniștrilor. Este atributul premierului. Dacă va exista această posibilitate de remaniere, dacă va fi cazul, când va fi cazul va fi prezentată atât în coaliție, pentru că e nevoie de un acord al tuturor partidelor și, bineînțeles, public”, încheie Stroe.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…