Stroe: „Calendarul pe legile Educației rămâne cel agreat în Coaliție”. Ce spune despre Dîncu

Stroe: „Calendarul pe legile Educației rămâne cel agreat în Coaliție”. Ce spune despre Dîncu

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, susține nu va avea loc o schimbare a calendarului privind adoptarea legilor Educației, după ce Vasile Dîncu a solicitat debateri pe un termen mai lung.

Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL FOTO Inquam Photos

Deputatul PNL a venit cu un răspuns privind parcursul legilor Educației, după ce Vasile Dîncu a anunțat, inclusiv printr-un mesaj pe Facebook, faptul că a solicitat liderului PSD ca în Coaliție să se stabilească o amânare a negocierilor pe forma finală a acestor acte normative. 

Calendarul pe legile Educației rămâne cel agreat în Coaliție. Rămâne stabilit ce am discutat anterior”, a punctat pentru „Adevărul” Ionuț Stroe, referindu-se la poziția PNL pe această temă. 

Referitor la punctul de vedere al lui Vasile Dîncu, Stroe a precizat: „E o poziție individuală a lui domnului Dîncu, pe care nu o înțelegem. Ea nu este în concordanță cu ce s-a spus în cadrul Coaliției, unde PSD a fost de acord cu calendarul”.

Purtătorul de cuvânt al PNL a subliniat că nu vor fi probleme cu termenele privind legile Educației: „Legile Educației își urmează parcursul, vor fi dezbătute în fiecare partid, între experți,  apoi între partidele Coaliției, urmează avizarea la nivel de ministere și adoptarea către Guvern. Apoi, o să ajungă la Parlament”, a completat deputatul PNL.

Există consens în Coaliție” a conchis Ionuț Stroe, pe tema pregătirii legilor Educației.

Ce solicitase PNL în urmă cu două săptămâni

Premierul a cerut, la ședința Coaliției din 10 ianuarie, dezbateri de o lună pe legile Educației în Parlament, nu înainte de a trece prin filtrul specialiștilor din partide, fiind refuzată varianta angajării răspunderii Guvernului. 

Potrivit informațiilor „Adevărul”, la Parlament ar urma să ajunge proiectele de lege în jur de 15 februarie. Până la 1 februarie ar urma să fie făcute ultimele adăugiri, în urma unei consultări cu specialiști din formațiunile Coaliției.

Dîncu a cerut dezbateri mai ample

Vasile Dîncu, membru al echipei de specialiști care analizează legile Educației, a anunțat i-a cerut lui Marcel Ciolacu să discute în Coaliție prelungirea termenului pentru înaintarea formei finale pentru adoptare de Executiv.

Am solicitat președintelui PSD, Marcel Ciolacu, prelungirea termenelor pentru prezentarea legilor Educației în coaliție și în guvern pentru că noile legi au nevoie de o serioasă revizie și de consultări cu mediile educaționale. După 7 ani de la debutul dezbaterii pentru România Educată, observăm că legile educației, deși ținute într-o confidențialitate de neînțeles, au creat o vie dezbatere și multe reacții din mediul educațional. Este clar că așteptarea societății este mare și e nevoie de dezbatere mai amplă și analize aprofundate”, a scris pe pagina sa de Facebook Vasile Dîncu.

După o scurtă analiză a proiectelor de lege, constatăm că sunt multe lucruri care vor trebui refăcute și căutate soluții la unele probleme. Sunt multe măsuri administrative, dar puține schimbări de paradigmă care să ne dea certitudinea că vor asigura adaptarea școlii și a copiilor la schimbările rapide de la nivelul culturii, civilizației și mediului tehnologic. Trebuie să scăpăm de situația în care ne-am aflat de multe ori în ultimele decenii: după o lege sau ordonanță să vină, în cascadă, alte legi și ordonanțe de corectare. Legile au suferit completări importante și modificări față de variantele negociate în exercițiul ministrului Sorin Câmpeanu și acum trebuie revăzute serios. Sunt multe elemente de originalitate, nediscutate până acum și care trebuie studiate și armonizate cu restul prevederilor”, a completat fostul ministru al Apărării, care este și cadru universitar.


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă