Stroe: Cred că avem toate atuurile să ne stabilizăm ca singura forţă de dreapta credibilă

Stroe: Cred că avem toate atuurile să ne stabilizăm ca singura forţă de dreapta credibilă

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a arătat, potrivit News, cu privire la rezultatele unui sondaj pentru alegerile europarlamentare, că în opinia sa, cel mai îmbucurător semnal este intenţia pentru prezenţa foarte bună la vot. 

Stroe afirmă că PNL poate fi singura forță credibilă de dreapta FOTO Inquam Photos

„Cred că acest sondaj confirmă că PNL este acolo unde era şi în 2023, la 20 de procente, ceea ce pentru noi aş putea spune că e un punct de pornire. Am putea să discutăm despre obiectivele noastre electorale de la 20% în sus”, a punctat Ionuț Stroe, potrivit News.

În contextul în care cifrele arată că votanții de dreapta sunt mai mulți, liberalul susține că, deși sunt doar analize făcute la început de an electoral, „PNL are un potenţial mare de creştere”.  

„Cred că avem toate atuurile să ne stabilizăm ca singura forţă de dreapta credibilă, serioasă şi care îşi va menţine creşterea în 2024”, a subliniat Stroe. 

Sondajul de opinie a arătat și o prezență crescută la vot, aspect semnalat de reprezentantul liberalilor, drept unul dintre cele mai bune semnale privind rezultatele alegerilor europarlamentare de anul acesta. 

„Pentru mine, cel mai îmbucurător semnal dat de acest sondaj de opinie este intenţia pentru prezenţa foarte bună la vot la europarlamentare, peste 50%. Dacă s-ar confirma acest lucru am dat o legitimitate fără precedent celor care vor fi aleşi pentru Parlamentul European”, a mai precizat Ionuț Stroe. 

Totodată, reprezentantul PNL a punctat că nu este încântat de scăderea în sondaje a formațiunii politice AUR, în contextul unei creșteri a senatoarei Diana Șoșoacă, subliniind că lupta împotriva ideologiei reprezentate de atât de senatoare, cât și de șeful AUR, ar trebui să se îndrepte în ambele direcții.

Cele mai mari partide din România reușesc să obțină împreună 50% din voturile de la următoarele europarlamentare, potrivit unui ultim sondaj realizat la comanda PNL. Mai precis, social-democrații ar obține 30%, în timp ce liberalii 20%. 

Pe locurile următoare se situează AUR cu 18%, în ușoară scădere după ultimele scandaluri, apoi USR cu 14%. De asemenea, 6% din intențiile de vot ale românilor se îndreaptă către formațiunea SOS, fondată de senatoarea Diana Șoșoacă, care ar reuși astfel să intre în Parlamentul European. UDMR se află pe locul 6, cu 5%, fiind ultimul clasat.  


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat