Stroe, despre scandalul declarațiilor lui Viktor Orban: „Situația a fost clarificată”. Ce spune despre legătura cu UDMR

Stroe, despre scandalul declarațiilor lui Viktor Orban: „Situația a fost clarificată”. Ce spune despre legătura cu UDMR

Purtătorul de cuvânt al PNL, liberalul Ionuț Stroe, susține, potrivit News, că „a fost clarificată” situația privind scandalul izbucnit după discursul lui Viktor Orban în România și că nimic nu poate periclita parcursul guvernamental cu UDMR.

Ionuț Stroe FOTO Inquam Photos

„Situaţia a fost clarificată, pentru că, atât în discuţia avută în cadrul coaliţiei dar şi iată, în mod public, domnul Kelemen Hunor şi-a reafirmat afilierea la principiile democraţiei şi la viziunea guvernului din care face parte şi a coaliţiei din care face parte. Din punctul nostru de vedere, în acest moment nu este niciun fel de pericol şi nu există absolut niciun fel de motiv ca acest parcurs guvernamental pe care îl avem împreună cu UDMR să fie periclitat. Practic, situaţia fiind clarificată, lucrurile sunt evident la locul lor”, a spus purtătorul de cuvânt al PNL.

„Nu există motiv să perpetuăm inutil o stare de tensiune”

Potrivit sursei citate, fiind întrebat, liberalul a mai susținut că această poveste este încheiată și a explicat că „singurul pericol pentru coaliţie sau poate pentru statul român ar fi fost dacă domnul Hunor s-ar fi poziţionat la fel ca şi premierul Orban şi ar fi avut o opoziţionare împotriva valorilor europene sau euroatlantice, în care toţi credem şi pentru care toţi luptăm, în acest moment, lucru care nu s-a întâmplat”.

Ionuţ Stroe a mai menţionat că „situaţia a fost lămurită şi nu au niciun motiv de îngrijorare”, menționând totodată că „nu există niciun motiv să perpetuăm inutil o stare de tensiune, dictată de declaraţiile domnului Orban”.

Ce le-a explicat vicepremierul colegilor din Coaliție

Despre discuţia lămuritoare cerută de liderii Coaliţiei de guvernare, Ionuţ Stroe a afirmat că argumentul liderului UDMR „a fost pe cât de simplu, pe atât de limpede: faptul că UDMR şi personal domnul Hunor rămân ferm angajaţi în lucrurile în care credem, că poziţia UDMR diferă de cea exprimată public de domnul Orban, că a existat într-adevăr un context extrem de dificil şi special, în care din păcate au existat exprimări care nu cadrează cu ceea ce facem şi ceea ce credem noi ca şi Coaliţie de guvernare şi care evident nu sunt împărtăşite de UDMR”.

„Aţi văzut foarte bine în declaraţiile făcute de domnul Kelemen Hunor că rămâne angajat în tot ceea ce înseamnă viziune, abordare sau poziţionare a României şi a guvernului din care face parte”, a mai susținut Stroe.

Despre afirmaţia iniţială a liderului UDMR, potrivit căreia nu este nimic rasist în declaraţiile lui Viktor Orban, Ionuţ Stroe a declarat: „Nu am niciun fel de motiv să mă îndoiesc de afirmaţiile domnului Hunor. (..) de altfel, cu toţii ştim, acum, că aceste exprimări nu sunt împărtăşite de domnul Hunor şi de UDMR”.

Kelemen Hunor: „Nu voi accepta să fiu tras la răspundere pentru declarațiile altora”

Vicepremierul Kelemen Hunor a explicat că nu va accepta niciodată să fie tras la răspundere pentru declarațiile altora, în ceea ce privește scandalul izbucnit după discursul premierului maghiar înn România. Șeful UDMR a susținut că același mesaj l-a transmis și în cadrul discuțiilor din Coaliția de guvernare.

Discursul premierului Viktor Orban pe teritoriul României au iscat un scandal atât la nivel internațional, cât și țară, după ce UDMR nu s-a delimitat de declarațiile rasiste ale șefului Guvernului de la Budapesta, liderii Coaliției și președintele României, Klaus Iohannis au susținut că membrii formațiunii vor trebui să dea explicații.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…