Stroe, despre scandalurile din Parlament: S-au băgat toți în acest cor de strigături, ură și violență, de la un capăt la altul al opoziției

Stroe, despre scandalurile din Parlament: S-au băgat toți în acest cor de strigături, ură și violență, de la un capăt la altul al opoziției

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a criticat atitudinea unor aleși din Parlament, cu ocazia dezbaterii bugetului de stat, când s-a lăsat cu injurii și îmbrânceli. Deputatul trage un semnal de alarmă cu privire la cine ar vrea să preia conducerea în România și mai ales și în ce fel.

Ionut Stroe a publicat un mesaj despre scandalul din Parlament. Foto: Facebook Ionut Stroe

Ați văzut în Parlament, în ultimele 24 de ore, cine vrea să preia conducerea în România și mai ales în ce fel. Niște scandalagii şi clovni. S-au băgat toți în acest cor de strigături, ură și violență, de la un capăt la altul al opoziției - de la AUR, până la USR”, a declarat deputatul Ionuț Stroe pe pagina sa de Facebook.  

Purtătorul de cuvânt PNL critică situația din Parlament, spunând că alternativa promisă de partide de opoziție este un imens scandal și țipete, iar modul prin care se remarcă este prin mizerii și discursuri instigatoare. „Alternativa pe care o promit aceste partide mărunte este doar un imens scandal, țipete și atât. Singurul lucru pe care l-au deprins este să se hrănească din ură și să compromită orice dezbatere serioasă. Să se remarce prin mizerii și discurs instigator de la tribuna parlamentului.”

„E multă incompetență”

„Este o întrecere între ei: cine poate mai puțin. Dacă le iei pancartele și recuzita, rămâne un mare gol, bate vântul la propriu, e multă incompetență, sunt mulți politicieni care nu știu să scrie o lege sau să să citească un buget, mulți fără nicio calificare sau idee.

Imaginea pe care o arată este de neputință. Imaginați-vă doar: Cum ar arăta un Guvern cu miniștri din scandalagii de ieri și azi? Cum ar arăta Apărarea condusă de Șoșoacă? Sau Finanțele țării sub Simion? Sau Sănătatea cu cineva de la USR - asta am văzut deja și e trist. Nici nu știi dacă să râzi sau să te sperii.”

La finalul mesajului său, Ionuț Stroe a concluzionat că anul viitor va fi un an electoral  „în care va fi mult zgomot și vor fi multe petarde. Vă îndemn doar să rămâneți calmi și să lăsați zgomotul în urmă.”

Cum a escaladat scandalul din Parlament

Ședința de plen pentru dezbaterea bugetului de stat pe anul 2024 a început cu întârziere, deoarece membrii USR au protestat în timpul discursului pe care premierul Marcel Ciolacu l-a ținut pe tema bugetului pentru 2024. În același timp George Simion s-a filmat pe lângă pupitrul de la care vorbea prim-ministrul, în timp ce Diana Sosoaca a transmis live toate reproșurile pe care le-a adus coaliției.

În timpul ședinței a luat naștere un scandal între George Simion și Diana Șoșoacă, care a escaladat după ce senatoarea a mers să-l filmeze pe liderul AUR la tribuna plenului, pe care o ocupase cu alți deputați și senatori ai partidului. Șoșoacă i-a reproșat lui Simion că e un mincinos și a plătit articole care să spună că s-au văzut la Viena. De asemenea, au fost și invective venite dinspre aceasta spre Simion. 

Președintele Interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, a afirmat în plenul Parlamentului, după o serie de nereguli provocate de mai mulți parlamentari, că ar fi necesar un serviciu de securitate în Parlament. 

„Este încă o seară ruşinoasă pentru Parlamentul României, poate cea mai ruşinoasă (...) De-a dreptul jenant tot ce s-a întâmplat. (...) Noi avem zeci de astfel de parlamentari ...Ce Dumnezeu, aducem toţi jandarmii din România ca să scoatem zeci de parlamentari afară din plen? Aproape că nu ştim ce se poate face”, a afirmat Alfred Simonis la finalul şedinţei de plen în care s-a dezbătut bugetul pe anul viitor.

Deputatul UDMR, Csoma Botond, este de părere că scandalurile de tipul celui care a avut loc în timpul plenului reunit al Parlamentului, pentru dezbaterea bugetului de stat pe anul 2024, se vor amplifica în anul următor.  

„Este inimaginabil ce s-a întâmplat ieri în Parlamentul României. Sigur, nu este primul incident. De când extremiștii au ajuns în Parlament, e un scandal permanent, aproape în fiecare săptămână avem un scandal, poate că nu la această dimensiune la care a fost scandalul ieri. A început între Simion și Șoșoacă într-un mod grosolan, grobian, am văzut cum se comportă extremiștii între ei, după aceea ne-au atacat cei de la AUR și un deputat de la PSD, au venit spre noi, către grupul UDMR (...). Erau urlete în sală, era ca la circ. (...) Era ca într-o crâșmă de mahala. Cred că în anul electoral 2024, aceste atitudini se vor amplifica, din păcate”, a spus parlamentarul în cadrul unui interviu pentru RFI.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB