Stroe: Ne dorim UDMR alături. Sub nicio formă și pe nicio cale, nu li s-a cerut să cedeze vreun portofoliu

Stroe: Ne dorim UDMR alături. Sub nicio formă și pe nicio cale, nu li s-a cerut să cedeze vreun portofoliu

Purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuț Stroe, a subliniat într-o intervenție la Digi24 că partidul pe care îl reprezintă dorește continuarea guvernării în aceeași formulă. Totodată, reprezentantul PNL a negat că membrilor UDMR li s-ar fi cerut să cedeze vreun portofoliu.

FOTO Inquam Photos

„Am spus-o foarte clar, ne dorim continuitate în ceea ce privește guvernarea, în actuala ecuație politică și coaliție. Pe cale de consecință, ne dorim UDMR alături și vă spun sincer că sub nicio formă și pe nicio cale, nu li s-a cerut să cedeze vreun portofoliu. Obiectivul tuturor, atenție, al tuturor partidelor din această coaliție, ar trebui să fie guvernarea și stabilitatea țării, în acest moment, nu cramponarea de anumite funcții sau păstrarea cu orice preț prin lansarea unor mesaje, gen celui pe care l-a făcut domnul Botond aseară”, a susținut liberalul, fiind întrebat într-o intervenție la Digi24 cu privire la discuțiile din coaliție.

Înttrebat dacă au existat discuții privind scoaterea UDMR de la guvernare, liberalul a negat.

„Evident, nu au existat aceste discuții, am spus-o foarte clar, o repet, în structurile de conducere ale PNL, niciodată o asemenea temă nu a fost pe agendă”, a subliniat Stroe.

Totodată, cu privire viitorul guvernării în cazul unei eventuale retrageri de la Guvernare a UDMR, reprezentantul PNL a susținut că nu nu am are astfel de detalii.

„Nu știu să fi avut loc negocieri sau domnia sa să fi participat, și bine ar fi să lămurească chestiunea aceasta, la vreo negociere, dar sincer vă spun, este o opinie personală, eu mă gândesc că poate fi și o tactică a UDMR-ului în pregătirea unor viitoare negocieri, o tactică pe care o aplică de acum pentru a-i permite menținerea acestor patru portofolii. Dar, repet foarte clar, nu au existat astfel de discuții în structurile de conducere ale PNL și nici în cadrul coaliției și evident că nu înțelegem de ce se încearcă crearea acestei teme și a a cestei false tensiuni în cadrul coaliției”, a mai spus Ionuț Stroe.

Privind un schimb de ministere între partide, liberalul a punctat că nu știe „de ce UDMR-ul lansează aceste mesaje pentru partenerii de coaliție prin intermediul presei”.

„Nu știu de ce UDMR-ul nu așteaptă momentul negocierilor, așezat la masa coaliției, în ședințele noastre. Nu vă pot răspunde, în mod evident, la o asemenea întrebare, pentru că nu sunt parte din structura de conducerea acoaliției și mai mult decât atât, este o decizie comună, a tuturor partidelor și dacă există anumite pretenții din partea UDMR-ului, trebuie să le exprime foarte clar, limpede, în interiorul coaliției. Nu folosim presa pentru a ajunge la partenerii de coaliție. Mi se pare nefiresc să transmiți public că vrei nu știu ce minister sau condiționezi prezența ta de obținerea altui minister sau lucruri de genul acesta. Haideți să fim decdenți, să fim cumpătați și bineînțeles, raționali, pentru că obiectivul nostru nu este împărțirea de funcții, cum văd că din păcate UDMR-ul transpune public, ci asigurarea unei guvernări solide și stabile”, a mai susținut Stroe.

UDMR vrea la schimb Ministerul Energiei sau al Agriculturii pentru a ceda Mediul

Antal Lorant , președinte al Comisiei de energie din Senat și unul dintre liderii UDMR, a precizat că în situația în care PNL și PSD vor cedarea Ministerului Mediului de către Uniune, atunci ei ar vrea în schimb un portofoliu de aceeași „talie”.

Întrebat dacă UDMR va ceda Ministerul Mediului, după ce PNL și-a exprimat dorința pentru acest portofoliu în ședința Coaliței de luni, Antal Lorant a precizat: „Renegociem pozițiile (nr. - din Guvern) și ajung partidele la decizia că vor Mediul, normal că la renegociere spunem: luați Mediul, haideți să vedem cum primim și noi ministere de această talie. Sunt 2 ministere care ar putea intra în discuție - cel al Agriculturii și cel al Energiei”, a subliniat liderul UDMR.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...