Stroe: Premierul Ciucă a fost factorul de echilibru al acestei Coaliții

Stroe: Premierul Ciucă a fost factorul de echilibru al acestei Coaliții

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, susține că premierul Ciucă a fost factorul de echilibru al Coaliției și că acesta își dorește „să se achite până în ultimul moment” de responsabilitatea funcției pe care o deține.

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL FOTO: Facebook

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL FOTO: Facebook

„Au fost momente dificile, le-am parcurs pe toate, au fost momente când a fost acuzat că renunţă prea uşor, când poate dacă nu ar fi fost premier sau dacă nu ar fi avut acest rol de echilibru şi mediere lucrurile ar fi mers într-o cu totul altă direcţie. Premierul este un om extrem de responsabil, probabil şi formarea sa ca militar îl defineşte şi l-a şlefuit în felul ăsta. Evident că el în momentul de faţă îşi doreşte să se achite până în ultimul moment de această mare responsabilitate. A asumat-o, a spus-o clar, nu voi pleca lăsând probleme în urma mea sau probleme nerezolvate”, a declarat Stroe, potrivit News.ro

Purtătorul de cuvânt al PNL a punctat că Nicolae Ciucă a fost factorul de echilibru al Coaliției.

Totodată, Stroe a subliniat că „nu se va întâmpla ca premierul Ciucă să părăsească această funcție fără să rezolve totul”.

Chestionat dacă Marcel Ciolacu va fi premier de la data de 1 iunie, Ionuț Stroe a răspuns „cel mai probabil”.

Ultimele calcule despre rotație

Vineri este ziua în care conform calendarului îmi depun mandatul“, a precizat Nicolae Ciucă, într-o declarație dată la Vila Florica, după celebrarea a 148 de ani de la fondarea PNL. Actualul premier nu a vrut să dea detalii nici despre viitorul său politic: merge în Guvern, unde să fie vicepremier cu sau fără portofoliu, sau merge la Senat. „Se consumă ziua de vineri și iau o decizie. Până luni iau o decizie“, a subliniat șeful PNL.

Întrebat cum vor avea loc discuțiile pentru noul Guvern, președintele PNL punctat: „Există în momentul de faţă discuţii, negocieri, astfel încât fie există varianta protocolului, fie negocieri şi reasumare de ministere la nivelul fiecărui partid. Ştiţi foarte bine cum se fac astfel de negocieri, modul în care se asumă fiecare minister are o anumită procedură, după care se negociază pe fiecare minister în parte. Este normal să existe o ierarhizare în funcţie de ponderea fiecărui partid în Parlament şi în coaliţie“.

Așadar, Ciucă a recunoscut faptul că PSD e primul care va alege în ceea ce privește ministerele, când a fost întrebat direct dacă va avea loc acest lucru. Potrivit informațiilor „Adevărul“, o surpriză ar fi menținerea UDMR la guvernare, în condițiile în care Kelemen Hunor nu a fost prezent la discuțiile purtate doar între Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu .

Prioritatea numărul unu a PSD rămâne portofoliul Transporturilor, în timp ce liberalii vor, dacă nu au acest minister, Ministerul Dezvoltării. De altfel, PSD și PNL și-au făcut împărțirea deja pe portofolii, inclusiv în scenariul fără UDMR. În acest moment, ministerele care ar urma să meargă la Uniune sunt Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și Ministerul Mediului. În timp ce al doilea e un minister cu multe resurse, primul a devenit unul problematic, pentru că este coordonatorul reformelor din PNRR. Iar Coaliția are numeroase restanțe și întârzieri deja.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 Semnale clare de alarmă că din SUA pleacă un val care ar putea lovi inclusiv Europa

3 „Gata, domnule comandant, mă dau bătut!” / Efectul de domino care a dus la destrămarea frontului din Donețk

4 Abuzuri sexuale la Harrods / «Dă-mi puțin lapte din sânii tăi!». Regina fusese avertizată cu privire la „apucăturile” miliardarului Mohamed Al Fayed

5 Dezvăluiri din documentele militare rusești găsite de ucrainenii intrați în Kursk