Stroe: „Salut reacția protestatarilor care nu au vrut să se asocieze cu politicieni toxici”

Stroe: „Salut reacția protestatarilor care nu au vrut să se asocieze cu politicieni toxici”

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a subliniat într-o postare pe Facebook că trebuie făcută clar diferența dintre protestatarii care vor să discute despre drepturile lor legitime și politicienii „toxici”, aflați „în căutare de senzațional”, salutând reacția protestatarilor, care i-au trimis acasă pe parlamentarii Diana Șoșoacă și George Simion.  

Liberalul a subliniat FOTO Inquam Photos

„Aseară la protestele de lângă București au apărut și figuranții obișnuiți de la orice scandal, cu aceeași recuzită de țipete și violență - Simion și Șoșoacă. Diferența este că oamenii văd tot mai mult cine sunt acești agenți de propagandă și că nu e bine să te asociezi cu ei, dacă nu vrei să ajungi să joci, fără voia ta, într-o scenetă pregătită undeva pe la Moscova. De aceea i-au și huiduit pe cei doi și i-au trimis acasă”, a scris purtătorul de cuvânt al PNL pe Facebook.

Reprezentantul liberalilor a mai afirmat că „scopul lui Simion și Șoșoacă este dezordinea, violența, o formă de anarhie din care ei să culeagă voturi”.

Potrivit liberalului, <<îndemnul acestor doi scandalagii la violență împotriva Jandarmilor, care s-a auzit pe live aseară, nu este doar o declarație politică, ci o strategie permanentă de a duce lucrurile la extrem și de a destabiliza în final România. Au făcut-o de nenumărate ori atunci când au agresat fizic și verbal demnitari în Parlament, când au agresat oameni la protestele de lângă Parlament, când au încercat să intre cu droguri și cu gloanțe în Parlament, ca să nu mai amintim de acuzațiile la adresa lor referitoare la legăturile cu FSB. Am spus de multe ori că extremiștii reprezentanți de AUR, George Simion și Diana Șoșoacă sunt un pericol real la adresa democrației și stabilității din România. Pericolul lor nu mai trebuie ignorat, pentru a nu ajunge o „normalitate”>>.

„Salut de aceea mesajul și reacția calmă a protestatarilor care nu au vrut să se asocieze cu gesturi violente, au respins din start o confruntare cu jandarmii și nu au dat curs ideilor trăznite ale unor politicieni toxici în căutare de senzațional. Dialogul civilizat este singura cale pentru a rezolva orice probleme. Trebuie să facem foarte clar diferența protestatarii care vor să discute despre drepturile lor legitime și acești politicieni”, a mai transmis liberalul.

Șeful AUR, George Simion, și senatoarea Diana Șoșoacă au mers la intrarea în Capitală dinspre localitatea Chiajna, acolo unde, joi seară, erau prezenți mai mulți protestari care le cereau oamenilor legii să fie lăsați să intre în capitală cu autovehiculele.

Cei doi lideri politici au părăsit protestul la scurt timp, fiind huiduiți de oameni.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat