„Struții se aruncară pe ea și o omorâră“ / Vulpe ucisă de struți, într-o fermă din Gorj

„Struții se aruncară pe ea și o omorâră“ / Vulpe ucisă de struți, într-o fermă din Gorj

O vulpe care venise să atace păuni a fost ucisă de struți. Această stranie întâmplare a avut loc joi, 3 august 2023, la o struțărie din comuna Roșia de Amaradia, din județul Gorj, scrie Adevărul.

Este adevărat. A fost omorâtă. Ea a intrat la păuni, iar struții se aruncară pe ea și o omorâră și începură să mănânce din ea, dar asta e viața la struțărie. Este adevărat ce vă arăt. Struțul trăiește exact ca în pustiu. Mănâncă tot ce găsește. Bravo! Aveți porție dublă de ovăz. Ia uitați-vă, dragii mei. Cei mai buni câini sunt struții. În America sunt câini de pază. Înainte de ora 10.00, după ce le-am dat mâncare, vulpea a intrat aici, iar ei au mazilit-o. Asta este viața la fermă“, a spus Marcel, proprietarul struțăriei.

Proprietarul struțăriei a fost inginer siderurgic

Struțăria din comuna Roșia de Amaradia a fost înființată de peste 20 de ani și se bucură de mulți vizitatori. Marcel Negrea a cumpărat o familie de struți pentru a mânca mai bine, după care numărul păsărilor care își au originea în Africa a tot crescut.

El s-a născut în aceste locuri, dar a plecat, apoi, în județul Hunedoara, unde a absolvit Liceul de fizică-matematică la Deva şi apoi Facultatea de Metalurgie – Siderurgie. A lucrat în domeniul siderurgic până la închidere, după care s-a întors pe meleaguriule natale.

Marcel Negrea spune că valorifică ouăle, dar și carnea, care este foarte sănătoasă, cu colesterol redus: „Am solicitări de nu pot face față. Oamenii cer în special ouă, dar și preparate din carne de struț. Puii îi cresc până la opt luni, după care, când ajung la 60-70 de kilograme, îi sacrific Fac din ei pastramă de struţ, dar și cârnați“.

Carnea de struț conţine foarte mult fier, vitamina E, are un conținut scăzut de grăsimi și colagen și este bogată în fier și acizi Omega 6. Este o carne curată pentru că nu conţine hormoni sau alţi aditivi de creştere.

Un ou de struț este vândut cu aproximativ 150 de lei, iar un kilogram de carne costă 170 de lei. Penele le vinde peste hotare, pentru că din acestea se face pămătuf pentru praf.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat