STS: Tabletele de pe maşinile SMURD vor putea transmite imagini video de la faţa locului către dispecerat

STS: Tabletele de pe maşinile SMURD vor putea transmite imagini video de la faţa locului către dispecerat

Tabletele instalate pe maşinile de intervenţie ale SMURD vor putea transmite imagini video de la faţa locului către dispecerat, pentru o evaluare mai rapidă a situaţiei, a informat, vineri, STS.

"Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a instalat o aplicaţie de videoconferinţă pe tabletele care sunt în dotarea maşinilor de intervenţie ale SMURD. Aplicaţia permite transmiterea de imagini video de la faţa locului către dispecerat, respectiv medicul coordonator, în scopul evaluării cât mai corecte şi mai rapide a situaţiei de la faţa locului. Soluţia tehnică proiectată şi implementată de STS asigură totodată şi securizarea datelor", se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, proiectul este unul pilot şi cuprinde aproximativ 300 de tablete pentru maşinile de intervenţie SMURD din zonele Bucureşti-Ilfov, Bihor, Iaşi, Mureş şi Timiş, urmând ca acesta să fie extins la nivel naţional. În final, STS va implementa aplicaţia de videoconferinţă pe aproximativ 5.000 de tablete.

"Este important de menţionat faptul că aplicaţia funcţionează în regim live, nefiind stocate înregistrări în Sistemul 112, precum şi faptul că funcţionează doar în zonele în care reţelele publice de comunicaţii mobile au capacităţi de trafic corespunzătoare. Practic, maşinile de intervenţie SMURD din cele cinci zone cuprinse în proiectul pilot sunt dotate cu o astfel de tabletă. În momentul în care echipajul ajunge la caz, completează fişa direct pe tabletă, apoi o transmite către unitatea de primiri urgenţe. În funcţie de natura cazului, la solicitarea medicului coordonator, echipajul poate transmite în timp real informaţii de la faţa locului către dispecerat, prin intermediul aplicaţiei instalate de STS pe tablete", explică Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

STS va asigura, totodată, derularea sesiunilor de instruire a utilizatorilor finali ai Sistemului de Comunicaţii Video, respectiv personalul din echipele agenţiilor specializate de intervenţie medicală. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”