Studiu: 53% dintre femei prețuiesc imaginile stocate în telefon; 19% nu își protejează dispozitivul

Studiu: 53% dintre femei prețuiesc imaginile stocate în telefon; 19% nu își protejează dispozitivul

Peste jumătate dintre femei (53%) prețuiesc fotografiile și filmulețele pe care le păstrează în telefoane mai mult decât orice altceva de pe dispozitivul respectiv, comparativ cu 39% dintre bărbați, arată un studiu realizat de Kaspersky Lab și B2B International.

Cu toate acestea, chiar dacă peste un sfert dintre femei își fac griji în legătură cu siguranța în mediul online a acestor imagini, multe dintre respondente tot nu își iau măcar câteva măsuri de precauție elementare. O femeie din trei se teme că aceste imagini sau informații ar putea fi publicate într-un context nepotrivit sau fără consimțământul lor, făcându-le să se simtă jenate sau rănite (30%) sau chiar afectându-le relațiile cu cei din jur (31%).

Potrivit studiului, 48% dintre femei au tendința să facă publice fotografii cu ele, iar în proporție de 40% postează poze cu persoane din propriul anturaj. La polul opus sunt bărbații, care înregistrează procentaje de 43%, respectiv de 33% pe segmentele analizate.

În același timp, 19% din totalul respondentelor cred că ar putea fi ținta unui atac cibernetic, comparativ cu 27% dintre bărbați. Practic, 19% dintre femei recunosc că nu își protejează dispozitivul cu o parolă, iar 14% nu folosesc nicio soluție de securitate.

"Această lipsă de conștientizare a riscurilor este confirmată de faptul că, într-un sondaj recent, 27% dintre femei recunoșteau că nu fac backup la informațiile de pe dispozitivele lor, riscând astfel să piardă toate fotografiile, filmulețele și fișierele, în cazul în care pierd sau le este furat aparatul. Comparativ, bărbații sunt mai pregătiți, 80% spunând că fac backup", notează realizatorii cercetării.

Specialiștii Kaspersky Lab menționează că, pentru a-i împiedica pe infractorii cibernetici să acceseze imagini, materiale video și alte informații importante, fișierele păstrate pe dispozitivele digitale ar trebui protejate cu parole și criptate. De asemenea, este nevoie de realizarea unei copii de rezervă ale fișierelor, în mod constant, astfel încât dacă dispozitivul este furat sau stricat, să nu fie pierdute pentru totdeauna.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...