SUA: 60 de decese confirmate la două săptămâni după surparea imobilului din Florida

SUA: 60 de decese confirmate la două săptămâni după surparea imobilului din Florida

Cel puţin 60 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma surpării parţiale a unui imobil la 24 iunie la Surfside, în statul american Florida, au anunţat joi autorităţile locale, la două săptămâni după catastrofă, relatează AFP.

Cu o zi în urmă, serviciile de intervenţie au decis să pună capăt căutării supravieţuitorilor, în timp ce 80 de persoane rămân potenţial dispărute.

Operaţiunile de căutare în mormanul de dărâmături în urma surpării imobilului de 12 etaje pe faleză nu au dus la găsirea vreunei victime în viaţă, cu excepţia unui adolescent recuperat la câteva ore după dezastru.

 

Dar "ne rugăm încă pentru un miracol", a afirmat joi primarul oraşului cu 6.000 de locuitori, Charles Burkett, dând asigurări că "nu a renunţat la speranţă".

 


Foto: (c) MIAMI-DADE FIRE RESCUE/via REUTERS


În cea de-a 15-a zi a operaţiunilor, membrii echipelor de salvare au păstrat un moment de reculegere la 01:20 dimineaţa, ora la care s-a surpat o parte a imobilului.

"Continuăm activitatea cu toată rapiditatea şi urgenţa necesare", a afirmat Daniella Levine Cava, edilul comitatului Miami-Dade, care înglobează Miami şi Surfside.

"Lucrăm 24 de ore din 24 pentru a găsi victimele şi a permite familiilor cât mai repede posibil să-şi plângă rudele", a adăugat ea în timpul unei conferinţe de presă.

 

Foto: (c) Maria Alejandra Cardona / REUTERS


Agenţi de poliţie şi experţi criminalişti au sarcina de a identifica trupurile sau rămăşiţele umane pentru a putea să înştiinţeze rudele victimelor.

Levine Cava a subliniat că rabinii cooperează cu poliţia pentru a recupera rămăşiţele victimelor în respect cu religia lor, în condiţiile în care Surfside numără o comunitate evreiască numeroasă.

Salvatorii au pus deoparte obiecte personale, documente de identitate, albume foto, certificate şcolare, bijuterii, portofele, telefoane mobile, tablete şi arme.

 


Foto: (c) Marco Bello / REUTERS


Levine Cava a invitat rudele victimelor "să semnaleze obiectele lipsă, şi vom lucra în următoarele săptămâni sau luni pentru ca familiile să le recupereze".

Cel puţin 124 de tone de resturi au fost scoase din ruinele imobilului Champlain Towers South, care s-a surpat parţial într-un mod încă în mare măsură de neînţeles, deşi structura clădirii părea degradată pe alocuri.

Restul clădirii a fost supus unei demolări controlate duminica trecută, ceea ce a permis echipelor să avanseze prin zone inaccesibile anterior.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…