SUA: "A trebuit să-i spun lui Trump că lucrul pe care îl dorea el e ilegal", mărturiseşte Rex Tillerson

SUA: "A trebuit să-i spun lui Trump că lucrul pe care îl dorea el e ilegal", mărturiseşte Rex Tillerson

Fostul secretar de stat Rex Tillerson susţine că a fost nevoit să-l informeze în destule ocazii pe preşedintele Donald Trump că acţiunile pe care i le cerea nu sunt legale şi l-a caracterizat pe liderul american drept "destul de indisciplinat", relatează dpa.

"Atât de des preşedintele spunea 'Asta vreau să faci' şi 'Aşa vreau eu să procedez', iar eu trebuia să-i spun 'Dle preşedinte, înţeleg ce vreţi să faceţi dar nu puteţi proceda aşa. Este ilegal' ", a declarat Tillerson joi, la o strângere de fonduri.

El a făcut aceste declaraţii în Texas, la prima sa apariţie publică în aproape nouă luni, după ce preşedintele practic l-a concediat.

Remarcile fostului secretar de stat şi CEO al ExxonMobil au fost preluate de CBS şi de Houston Chronicle vineri.

Tillerson a confirmat că, în opinia sa, Rusia a încercat să se amestece în alegerile prezidenţiale din 2016, pentru a submina încrederea. El a spus că preşedintele rus Vladimir Putin a fost "foarte calculat" şi că "joacă şah tridimensional".

El a vorbit despre relaţia sa dificilă cu Trump, pe care nu l-a întâlnit niciodată până la numirea în funcţie, şi despre preocupările sale pentru alegători.

"Voi fi sincer cu dvs, mă tulbură că poporul american pare să vrea să ştie atât de puţin despre unele chestiuni încât sunt mulţumiţi cu 128 de caractere", a spus Tillerson, referindu-se la Twitter. El a insistat că acest lucru nu reprezintă o critică asupra lui Trump.

Tillerson a mai spus că este greu "să lucrezi pentru un om care este destul de indisciplinat, nu-i place să citească, nu citeşte briefinguri, nu vrea să intre în detalii privind multe lucruri, ci preferă pur şi simplu să spună 'Asta cred eu' ".

"El acţionează din instinct (...) Cred că încearcă cu adevărat să acţioneze din instinct", a afirmat Rex Tillerson.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 Foarte interesante amănunte!

3 VIDEO Imagini rare de pe linia frontului din Ucraina

4 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...

5 Bloggerii ruși descriu un scenariu pentru săptămâna viitoare, care implică atacuri nucleare asupra Ucrainei