SUA: ABC News l-a suspendat din funcție pe un jurnalist pentru ''o gravă eroare'' în legătură cu Flynn

SUA: ABC News l-a suspendat din funcție pe un jurnalist pentru ''o gravă eroare'' în legătură cu Flynn

Canalul american de televiziune ABC News l-a suspendat din funcție sâmbătă pe jurnalistul de investigații Brian Ross pentru o perioadă de patru săptămâni, fără să fie plătit, în legătură cu ''o gravă eroare'' pe care el a făcut-o într-o relatare despre Michael Flynn, fostul consilier pentru securitate națională al președintelui Donald Trump, relatează duminică agenția DPA.

Sursa foto: (c) Brian Ross Investigates / Facebook

În cursul unei transmisiuni în direct vineri, Ross a afirmat că o persoană de încredere a lui Flynn a afirmat că fostul consilier pentru securitate națională este gata să depună mărturie că Trump, când era candidat prezidențial, i-a spus să contacteze oficiali ruși în timpul campaniei prezidențiale.

''Regretăm profund și ne cerem scuze pentru grava eroare pe care am făcut-o ieri'' (vineri), a afirmat ABC News într-un comunicat. ''Relatările făcute de către Brian Ross în cursul unui reportaj special nu au fost verificate în totalitate conform standardelor noastre editoriale'', adaugă comunicatul.

ABC News a venit ulterior cu o corectură la reportaj spunând că sursa a clarificat că Trump — ca președinte ales — i-a cerut în schimb lui Flynn și unui mic grup de alți consilieri să găsească modalitățile de a reface relațiile cu Rusia.

''Meseria mea este de a-i ține pe oameni responsabili și de aceea sunt de acord ca eu însumi să fiu ținut responsabil'', a declarat Ross pe Twitter sâmbătă seara, după decizia ABC News de a-l suspenda din funcție.

Michael Flynn se află în centrul unei anchete privind ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA din 2016 și dacă echipa de campanie a lui Trump a colaborat cu rușii.

Vineri, Flynn a recunoscut că i-a mințit pe agenții FBI care întreprind ancheta și a fost de acord să coopereze cu procurorii. El a demisionat din funcția de consilier la mai puțin de o lună după preluarea mandatului de către Trump, după ce a recunoscut că le-a oferit, ''neintenționat'', ''informații incomplete'' vicepreședintelui Mike Pence și altora despre comunicarea cu fostul ambasador rus în SUA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu