SUA acționează în stil "terorist" în materie de imigrație (Biserica mexicană)

Autoritățile americane acționează în stil "terorist" în materie de imigrație, a acuzat duminică Biserica catolică mexicană, reproșând în treacăt guvernului președintelui Enrique Pena Nieto "supunerea" excesivă, relatează France Presse.

"Ceea ce face dl. Trump nu este doar aplicarea unei legislații inumane, ci mai ales un veritabil act de terorism", a denunțat săptămânalul Desde la Fe (Aici, Credința), organ de presă al Bisericii catolice mexicane în editorialul său de duminică.

"Autoritățile mexicane nu acționează, nu fac decât declarații și promisiuni, sunt călduțe în reacțiile lor, își arată teama și — mai rău — supunerea", a adăugat acest editorial sub titlul "Terorism migrator".

Criticând deschis măsurile anunțate de guvernul lui Donald Trump, care vrea să expulzeze milioane de imigranți ilegali, Biserica mexicană estimează că raziile care vizează pe imigranții fără documente legale au semănat "teama" și au provocat "o adevărată psihoză" printre mexicanii care locuiesc în SUA.

Pe teritoriul SUA se estimează a fi în jur de 11 milioane de imigranți clandestini, în cea mai mare parte mexicani, și în special aceștia au fost vizați de Donald Trump în timpul campaniei sale pentru președinție în 2016, în cursul căreia i-a calificat drept "violatori" și "criminali".

Unul dintre proiectele principale ale președintelui Trump în domeniul imigrației este construirea unui zid la frontiera cu Mexicul, operațiune pe care ar vrea să oblige autoritățile mexicane s-o finanțeze.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

2 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…

5 Uite de ce a fugit în Dubai! DIICOT i-a pus sechestru lui Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV