SUA acționează în stil "terorist" în materie de imigrație (Biserica mexicană)

SUA acționează în stil "terorist" în materie de imigrație (Biserica mexicană)

Autoritățile americane acționează în stil "terorist" în materie de imigrație, a acuzat duminică Biserica catolică mexicană, reproșând în treacăt guvernului președintelui Enrique Pena Nieto "supunerea" excesivă, relatează France Presse.

"Ceea ce face dl. Trump nu este doar aplicarea unei legislații inumane, ci mai ales un veritabil act de terorism", a denunțat săptămânalul Desde la Fe (Aici, Credința), organ de presă al Bisericii catolice mexicane în editorialul său de duminică.

"Autoritățile mexicane nu acționează, nu fac decât declarații și promisiuni, sunt călduțe în reacțiile lor, își arată teama și — mai rău — supunerea", a adăugat acest editorial sub titlul "Terorism migrator".

Criticând deschis măsurile anunțate de guvernul lui Donald Trump, care vrea să expulzeze milioane de imigranți ilegali, Biserica mexicană estimează că raziile care vizează pe imigranții fără documente legale au semănat "teama" și au provocat "o adevărată psihoză" printre mexicanii care locuiesc în SUA.

Pe teritoriul SUA se estimează a fi în jur de 11 milioane de imigranți clandestini, în cea mai mare parte mexicani, și în special aceștia au fost vizați de Donald Trump în timpul campaniei sale pentru președinție în 2016, în cursul căreia i-a calificat drept "violatori" și "criminali".

Unul dintre proiectele principale ale președintelui Trump în domeniul imigrației este construirea unui zid la frontiera cu Mexicul, operațiune pe care ar vrea să oblige autoritățile mexicane s-o finanțeze.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”