SUA adaugă China pe lista neagră a traficului de ființe umane

SUA adaugă China pe lista neagră a traficului de ființe umane

Departamentul de Stat al SUA a plasat marți China pe lista neagră a țărilor care nu luptă suficient împotriva traficului cu ființe umane și care include 32 de state, între care Siria, Coreea de Nord și Rusia, o măsură care ar putea agrava tensiunile cu Beijingul, care s-au diminuat în timpul actualului mandat al președintelui Donald Trump, relatează AFP și Reuters.

Un raport anual al Departamentului de Stat american, publicat marți, indică în special munca forțată la care este supusă minoritatea musulmană uigură și repatrierea forțată a refugiaților nord-coreeni.

Beijingul 'nu a luat măsuri serioase' pentru a remedia această situație, a spus șeful diplomației americane, Rex Tillerson.

'Consumatorii americani trebuie să recunoască faptul că pot avea o legătură nedorită cu munca forțată' prin intermediul produselor pe care le achiziționează, a adăugat secretarul de stat american.

Țările retrogradate în partea de jos a acestei liste privind tratamentul persoanelor pot face obiectul unor sancțiuni care variază de la restricții în legătură cu asistența americană până la încetarea schimburilor culturale sau educaționale cu Statele Unite ale Americii.

Aceste măsuri punitive sunt totuși lăsate la aprecierea Casei Albe. Republica Democratică Congo (RDC), Congo și Mali se află de asemenea pe această listă neagră, în special din cauza toleranței față de ideea înrolării copiilor ca soldați.

Haiti, care a fost declasat anul trecut, se situează în acest an la nivelul 2, datorită 'eforturilor semnificative' pentru a lupta împotriva relelor tratamente aplicate cetățenilor, dar rămâne 'sub supraveghere'.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Ionuț Mareș, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”