SUA adoptă de urgență un test coronavirus, de circa zece ori mai rapid decât orice alt produs existent pe piață! Companiile farma fac eforturi pentru găsirea unui vaccin

SUA adoptă de urgență un test coronavirus, de circa zece ori mai rapid decât orice alt produs existent pe piață! Companiile farma fac eforturi pentru găsirea unui vaccin

Administraţia Americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a autorizat de urgenţă un test de coronavirus care este de circa zece ori mai rapid decât orice alt produs existent pe piață,  relatează agențiile de presă .

Sistemul de testare, care  este complet automatizat , a fost realizat de către compania elveţiană Roche și are mai multe avantaje:

  • poate să ofere un rezultat în doar 3,5 ore
  • poate să ofere rezultate pentru 4.128 de persoane testate, în fiecare zi.

Testele includ două sisteme de diagnostic: cobas 6800, care poate procesa până la 1.440 de eşantioane pe zi şi cobas 8800, care poate procesa peste 4.100 probe pe zi.

Conform oficialilor companiei elvețiene, la nivel mondial există 695 de sisteme cobas 6800 şi 132 de sisteme cobas 8800. Dintre acestea ‘peste 100 sunt doar în Statele Unite.

Decizia FDA de a autoriza noul test în regim de urgență vine în contextual în care epidemia de coronavirus este în expansiune rapidă în SUA, iar testele de până acum – distribuite de către guvernul federal în februarie – au fost criticate pentru faptul că au emis unele rezultate false.

Totodată, autoritățile americane au decis să ofere fonduri și către două companii private, DiaSorin Molecular and Qiagen, care fac eforturi susținute pentru identificarea unor noi teste de diagnoză, cât mai eficientă (se spune că vor putea da un rezultat în circa o oră).

Eforturi și pentru crearea unui vaccin. Tehnologia a ajutat și eforturile de combatere a unei epidemii. În anul 2003, la circa cinci luni de declanșarea Sindromului respirator acut sever ( SARS ), oamenii de știință reușeau segmentarea genomului virusului. Acum, în ianuarie, același lucru (respectiv segmentarea genomului noului coronavirus) s-a întâmplat la doar două săptămâni de la raportarea primelor cazuri de coronavirus către Organizația Mondială a Sănătății. Cîteva zile mai târziu se identifica și  primul test de diagnoză .

Marile provocări sunt acum limitarea răspândirii Covid-19 și găsirea unui vaccin. În cursa pentru obținerea acestuia din urmă s-au angajat deja toate marile companii farmaceutice, printre care amintim J&J, Roche, Novartis, Merck, Sanofi, iar  primele teste clinice antivirale  sunt deja în desfășurare. Și compania Moderna a anunțat că a realizat  un vaccin experimental , ale cărui teste pot începe în aprilie.

S-a scris deja despre faptul că Institutul pentru Cercetări Biologice din Israel ar urma să anunțe în câteva zile un vaccin anti-coronavirus.

Dezvoltarea vaccinului și punerea lui pe piață este însă un proces îndelungat, care cere testări și studii clinice. Șeful epidemiologilor din SUA anunțase în urmă cu trei zile într-o audiere în Congres că termenul rezonabil până la punerea pe piață a unui vaccin este de minimum un an și jumătate.

SURSA:  G4Media.ro



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /