SUA: Agenta care a împuşcat un tânăr de culoare şi şeful poliţiei din Brooklyn Center şi-au prezentat demisiile

SUA: Agenta care a împuşcat un tânăr de culoare şi şeful poliţiei din Brooklyn Center şi-au prezentat demisiile

Agenta de poliţie din Brooklyn Center care a împuşcat mortal duminică un tânăr de culoare după un control de rutină în trafic, precum şi şeful poliţiei din oraş au demisionat marţi, pe fondul protestelor generate de moartea tânărului, informează miercuri Reuters.

Primarul din Brooklyn Center, Mike Elliott, a afirmat că cei doi şi-au prezentat demisiile a doua zi după ce şeful poliţiei, Tim Gannon, a declarat presei că agenta care l-a împuşcat pe Daunte Wright, Kim Potter, şi-a scos din greşeală pistolul în loc de Taser.

Consiliul municipal a adoptat o rezoluţie cerând concedierea celor doi, a precizat primarul, menţionând că speră ca acest lucru "să calmeze întrucâtva comunitatea".

El a adăugat că încă nu a acceptat demisia lui Kim Potter, ceea ce ar permite concedierea ei din poliţie. "Vrem să trimitem comunităţii mesajul că luăm în serios situaţia", a spus Elliott.

Concedierea lui Kim Potter, spre deosebire de o demisie, îi poate afecta negativ drepturile la pensie, precum şi capacitatea sa de a mai lucra în domeniu. Potter, în vârstă de 48 de ani, lucra în poliţia din Brooklyn Center de 26 de ani.

Brooklyn Center, unde s-a produs incidentul, se află în zona metropolitană a Minneapolisului, unde se desfăşoară procesul lui Derek Chauvin, poliţistul alb acuzat de uciderea lui George Floyd în mai anul trecut. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

2 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

3 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

4 Să nu întrebați cine este prostul din poza asta...

5 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN