SUA alocă 8,3 miliarde de dolari pentru combaterea coronavirusului; 3 miliarde pentru cercetare şi tratamente

SUA alocă 8,3 miliarde de dolari pentru combaterea coronavirusului; 3 miliarde pentru cercetare şi tratamente

Preşedintele american Donald Trump a semnat vineri un decret ce prevede alocarea în regim de urgenţă a sumei de 8,3 miliarde de dolari pentru gestionarea crizei create de coronavirusul COVID-19, informează Reuters şi DPA.

Din această sumă, 3 miliarde de dolari vor fi destinate activităţilor de cercetare medicală şi realizării unui vaccin împotriva coronavirusului, producerii de teste pentru diagnostic şi tratamentelor.

Alte 2,2 miliarde de dolari vor avea ca destinaţie susţinerea activităţilor de prevenire a răspândirii coronavirusului şi a măsurilor de răspuns în faţa epidemiei, iar 1,25 miliarde de dolari vor fi alocate eforturilor internaţionale împotriva acesteia.

Preocupat în continuare mai degrabă de efectele economice negative ale acestei epidemii, preşedintele Donald Trump a insistat vineri din nou că el nu vede motive ca populaţia să fie alarmată de răspândirea coronavirusului. ''Trebuie să fiţi calmi. (Virusul) o să plece'', a spus Trump, adăugând că economia americană este în ''mare formă'' şi că pieţele îşi vor reveni.

El şi-a anulat însă vizita pe care urma să o efectueze la Centrele de Control şi Prevenire a Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention), motivând că nu doreşte să ''interfereze'' în activitatea acestei agenţii.

Spre deosebire de Europa, Statele Unite au fost până în prezent relativ puţin afectate de coronavirusul care s-a răspândit din China, în SUA fiind înregistrate deocamdată 233 de cazuri de infectare şi 14 decese.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla