SUA: Alte 15% din e-mailurile lui Hillary Clinton au fost declarate documente confidențiale

Aproximativ 15% din cele 551 de e-mailuri ale fostului secretar de stat american Hillary Clinton au fost declarate documente "confidențiale" și "secrete", a informat sâmbătă Departamentul de Stat, o afacere care afectează campania electorală a fostei Prime Doamne și care este anchetată de FBI, relatează AFP.

După cum a fost obligat de justiție, ministerul american de externe a publicat online sâmbătă 551 de mesaje electronice ale fostului secretar de stat, în total 1.012 pagini de documente trimise sau primite de pe un cont privat în perioada în care Hillary Clinton trebuia, în principiu, să utilizeze un cont guvernamental.

Din vara lui 2015, Departamentul de Stat a făcut publice aproape 46.000 de pagini de mesaje dintr-un total de 55.00 de pagini care ar trebui publicate integral până la sfârșitul lunii februarie.

Din cele 551 de e-mailuri de sâmbătă, "fragmente din 84 au fost reconsiderate", dintre care "81 la nivel confidențial", nivelul cel mai scăzut al clasificării, iar "trei la nivel secret", a detaliat un oficial din cadrul ministerului.

Acest responsabil din cadrul Departamentului de Stat a precizat că din lotul de sâmbătă niciun document "nu a fost declarat top secret", cel mai înalt nivel de clasificare numit secret de apărare.

La sfârșitul lunii ianuarie, ministerul a refuzat să divulge conținutul a 22 de e-mailuri trimise sau primite de Hillary Clinton care ulterior au fost clasificate "top secret".

Diplomația americană, stânjenită de această afacere care o afectează pe Hillary Clinton — secretar de stat între 2009 și 2013—, a precizat la fiecare publicare de documente că reconsiderarea conținutului s-a făcut ulterior după o atentă analiză, e-mailurile nefiind considerate "confidențiale" la data trimiterii lor.

La începutul lui februarie, FBI a confirmat oficial că desfășoară o anchetă legată de mesageria privată a d-nei Clinton, Partidul Republican văzând în aceasta dovada că adversara lor democrată este descalificată pentru a candida la președinția țării.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Incredibil, în spitalul unde-a fost directoare șpăgăreasa PSD medicii trag la sorți cine să trateze pacienți c…

2 VIDEO Priviți cum este onorat şeful diviziei antiterorism din Garda Civilă din Spania, mort la 48 de ani de co…

3 Adolescentă de 16 ani, cea mai tânără victimă ucisă de coronavirus în Franţa: Avea o tuse mică, iar primele do…

4 Medic român din Elveția: Este greu să te protejezi, indiferent de țara în care ești. În Geneva nu se mai găseș…

5 Fiică de medici români infectați cu COVID-19: „Şi-au făcut rost de medicamente, din mână în mână, şi le admini…

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea