SUA: Anchetă FBI după decesul unei femei lovite de o mașină intrată în viteză în contramanifestanți în Virginia

SUA: Anchetă FBI după decesul unei femei lovite de o mașină intrată în viteză în contramanifestanți în Virginia

Biroul Federal de Investigații (FBI) a deschis o anchetă privind circumstanțele în care o femeie a murit după ce sâmbătă a fost lovită de un automobil intrat în viteză într-un grup de participanți la o contramanifestație împotriva militanților de extremă-dreapta la Charlottesville, statul american Virginia, relatează duminică Reuters și AFP.

Deschiderea acestei anchete a fost anunțată într-un comunicat de divizia din Richmond a FBI.

Victima este o femeie de 32 de ani. Alte 19 persoane au fost rănite de mașina intrată în viteză în demonstranți pe o stradă din centrul orașului Charlottesville, situat la circa 190 km sud-vest de capitala federală a SUA.
Într-un alt incident, doi ofițeri de poliție aflați într-un elicopter care monitoriza protestele au murit atunci când aparatul de zbor s-a prăbușit într-o zonă împădurită din apropiere de Charlottesville.

Oficialitățile locale din Charlottesville au aprobat în martie desfășurarea marșului de protest al naționaliștilor albi 'Unite the Right', în centrul orașului, dar au anulat evenimentul și au decretat starea de urgență locală după izbucnirea violențelor.
Grupurile de naționaliști albi protestează la Charlottesville împotriva unei decizii a primăriei de a înlătura statuia unui general care a condus forțe armate sudiste în Războiul Civil din SUA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria