SUA anunţă că oficiali ruşi se antrenează în Iran, ca parte a unui acord de livrare de drone către Rusia

SUA anunţă că oficiali ruşi se antrenează în Iran, ca parte a unui acord de livrare de drone către Rusia

Autorităţile americane au anunţat încă de luna trecută că au informaţii potrivit cărora Iranul se pregăteşte să livreze Rusiei câteva sute de drone, inclusiv modele capabile să poarte arme, iar oficiali ruşi au mers în Iran pentru a vedea astfel de echipamente, anunţă digi24.

Declaraţiile au provocat îngrijorări că Iranul, care a furnizat drone aliaţilor săi din Orientul Mijlociu, va livra acum ajutor Rusiei în războiul declanşat împotriva Ucrainei.

Ministrul iranian de externe a negat aceste informaţii, inclusiv într-o convorbire cu cu omologul său ucrainean, mai scrie Reuters.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, Vedant Patel, a declarat joi într-o discuţie cu reporterii că oficialii ruşi au făcut antrenamente cu drone în Iran „în ultimele săptămâni”.

Statele Unite vor „înăspri drastic” sancţiunile împotriva comerţului cu arme rusesc şi iranian, a spus purtătorul de cuvânt.

„Rămânem foarte îngrijoraţi de folosirea şi proliferarea dronelor iraniene. Au fost folosite pentru a ataca forţele SUA, partenerii noştri în regiune şi nave aparţinând unor entităţi internaţionale”, a mai declarat Vedant Patel.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

3 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

4 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean