SUA anunță un ajutor militar suplimentar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina

SUA anunță un ajutor militar suplimentar de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina

SUA au anunțat un nou pachet de ajutor militar în valoare de 400 de milioane de dolari constând în muniții și alte tipuri de sprijin pentru Ucraina.

Antony Blinken a anunțat un nou ajutor pentru Ucraina

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că va exista un nou ajutor financiar pentru Ucraina, scrie theguardian.com.

Acest pachet de asistență militară include mai multă muniție pentru Himars și obuziere furnizate de SUA, pe care Ucraina le folosește atât de eficient pentru a se apăra, precum și muniție pentru vehiculele de luptă ale infanteriei Bradley, poduri lansate de vehicule blindate, muniții și echipamente de demolare, precum și alte tipuri de întreținere, instruire și sprijin.

”Pachetul va fi finanțat folosind autoritatea prezidențială de retragere, care îl autorizează pe președinte să transfere articole și servicii din stocurile americane fără aprobarea Congresului în timpul unei situații de urgență”, a declarat Blinken.

Acesta a mai precizat că Rusia singură ar putea pune capăt războiului chiar astăzi. ”Până când Rusia va face acest lucru, atât timp cât va fi nevoie, vom rămâne uniți cu Ucraina și îi vom consolida armata pe câmpul de luptă, astfel încât Ucraina să fie în cea mai puternică poziție posibilă la masa negocierilor”, a mai spus Blinken.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...