SUA: Aproximativ o sută de pietre funerare dintr-un cimitir evreiesc din Philadelphia au fost răsturnate

Aproximativ o sută de pietre funerare dintr-un cimitir evreiesc din Philadelphia au fost răsturnate, a precizat duminică poliția, transmite Reuters.

Un vizitator al cimitirului Mount Carmel a sunat duminică dimineața la poliție pentru a sesiza că pietrele funerare de la mormintele a trei din rudele sale au fost răsturnate, a arătat poliția, într-un comunicat. Ofițerii deplasați la fața locului au găsit circa o sută de alte pietre funerare doborâte la pământ.

Incidentul a avut loc aparent sâmbătă, după lăsarea întunericului, a mai informat sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al ministerului israelian de Externe, Emmanuel Nahshon, a scris pe Twitter că "profanarea" cimitirului evreiesc din Philadelphia "este șocantă și o sursă de îngrijorare" și și-a exprimat încrederea deplină că autoritățile americane îi vor prinde și pedepsi pe cei vinovați.

Aparentul act de vandalism vine la circa o săptămână după ce aproximativ 170 de pietre funerare au fost deteriorate la un cimitir evreiesc din St.Louis.

Centre ale comunității evreiești de pe întreg teritoriul american au raportat de asemenea un val de amenințări cu bombă, dar toate au fost false.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Evelin Ceciu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Un imbecil

3 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

4 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică

5 Greșește undeva omul ăsta?