SUA: Aproximativ o sută de pietre funerare dintr-un cimitir evreiesc din Philadelphia au fost răsturnate

SUA: Aproximativ o sută de pietre funerare dintr-un cimitir evreiesc din Philadelphia au fost răsturnate

Aproximativ o sută de pietre funerare dintr-un cimitir evreiesc din Philadelphia au fost răsturnate, a precizat duminică poliția, transmite Reuters.

Un vizitator al cimitirului Mount Carmel a sunat duminică dimineața la poliție pentru a sesiza că pietrele funerare de la mormintele a trei din rudele sale au fost răsturnate, a arătat poliția, într-un comunicat. Ofițerii deplasați la fața locului au găsit circa o sută de alte pietre funerare doborâte la pământ.

Incidentul a avut loc aparent sâmbătă, după lăsarea întunericului, a mai informat sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al ministerului israelian de Externe, Emmanuel Nahshon, a scris pe Twitter că "profanarea" cimitirului evreiesc din Philadelphia "este șocantă și o sursă de îngrijorare" și și-a exprimat încrederea deplină că autoritățile americane îi vor prinde și pedepsi pe cei vinovați.

Aparentul act de vandalism vine la circa o săptămână după ce aproximativ 170 de pietre funerare au fost deteriorate la un cimitir evreiesc din St.Louis.

Centre ale comunității evreiești de pe întreg teritoriul american au raportat de asemenea un val de amenințări cu bombă, dar toate au fost false.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Evelin Ceciu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...