SUA ar fi început să rămână fără anumite arme și muniții pentru Ucraina

SUA ar fi început să rămână fără anumite arme și muniții pentru Ucraina

Pe măsură ce vine prima iarnă a războiului Rusiei cu Ucraina, SUA își epuizează unele sisteme de arme și muniție de ultimă generație disponibile pentru a fi transferate la Kiev, au declarat pentru CNN trei oficiali americani.

rachete StingerFoto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Presiunea asupra stocurilor de arme – și capacitatea bazei industriale americane de a ține pasul cu cererea – este una dintre provocările cheie cu care se confruntă administrația Biden, deoarece SUA continuă să trimită arme în valoare de miliarde de dolari în Ucraina pentru a sprijini lupta împotriva Rusiei. Unul dintre oficiali a spus că stocurile anumitor sisteme sunt „scădere” după aproape nouă luni de ajutoare militare pentru Kiev în timpul războiului de mare intensitate, deoarece SUA este disponibilă să trimită o anumită „cantitate limitată” de stocuri în exces.

Astfel, există îngrijorare cu privire la muniția de artilerie de 155 mm și rachetele antiaeriene Stinger, au spus sursele.

Unele surse și-au exprimat, de asemenea, îngrijorări cu privire la producția de sisteme de arme suplimentare din SUA, inclusiv rachetele antiradiații HARM, rachetele sol-sol GMLRS și rachetele antitanc portabile Javelin - deși SUA au trecut la creșterea producției pentru aceste sisteme și pentru alte sisteme.

Pentru prima dată în două decenii, SUA nu este direct implicată într-un conflict după retragerea din Afganistan și tranziția către un rol consultativ în Irak. Fără a fi nevoie să producă arme și muniții pentru un război, SUA nu au fabricat cantitățile de material necesare pentru a susține un conflict de durată, de mare intensitate.

Oficialii apărării spun că criza nu afectează pregătirea SUA în caz de implicare în conflict, deoarece armele trimise în Ucraina nu provin din ceea ce SUA păstrează pentru propriile contingente.

Mai mulți oficiali au subliniat că SUA nu și-ar pune niciodată în pericol propria pregătire și fiecare transport este măsurat în funcție de impactul său asupra rezervelor strategice și a planurilor de război ale SUA. Atât secretarul Apărării Lloyd Austin, cât și președintele șefilor de stat major, generalul Mark Milley, monitorizează îndeaproape nivelul stocurilor americane, au spus oficialii.

Un motiv pentru îngrijorarea cu privire la stocurile scăzute este că baza industrială din SUA are dificultăți în a ține pasul cu cererea, au spus sursele.

În plus, aliații europeni nu pot completa în mod suficient cererile militare ucrainene din cauza nevoii lor de a menține proviziile pentru propriile forțe.

„Devine din ce în ce mai greu”, a declarat pentru CNN reprezentantul Mike Quigley, membru al Comitetului de Informații al Camerei Reprezentanților „Acesta este un război despre care credeam că se va termina în câteva zile, dar acum ar putea dura ani. Într-un moment în care lanțurile globale de aprovizionare se topesc, Occidentul va avea o perioadă foarte dificilă pentru a satisface cerințele la acest nivel foarte înalt.”

Colin Kahl, subsecretarul pentru politică al Pentagonului, a declarat reporterilor recent că „nu există nicio îndoială” că conducta de arme către Ucraina a pus presiune asupra stocurilor și bazei industriale ale SUA, precum și asupra aliaților săi.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro