SUA ar putea trimite tancuri Abrams în Ucraina pentru a convinge Germania să acționeze

SUA ar putea trimite tancuri Abrams în Ucraina pentru a convinge Germania să acționeze

Statele Unite par să renunțe la opoziția față de trimiterea tancurilor M1 Abrams în Ucraina, iar un anunț ar putea fi făcut chiar săptămâna aceasta, au declarat oficiali americani pentru Reuters, potrivit Sky News .

Tancuri Abrams M1 FOTO Arhivă

Și potrivit Wall Street Journal , Administrația Biden înclină să trimită un număr semnificativ de tancuri Abrams M1 în Ucraina, iar un anunț privind livrările ar putea fi făcut săptămâna aceasta, au declarat oficiali americani.

Anunțul ar face parte dintr-o înțelegere diplomatică mai largă cu Germania. Potrivit acesteia, Germania ar fi de acord să trimită un număr mai mic de tancuri proprii Leopard 2 și ar aproba, de asemenea, livrarea unui număr mai mare de tancuri fabricate în Germania de către Polonia și alte națiuni. Măsura ar rezolva un dezacord transatlantic cu privire la tancuri, care a amenințat să deschidă fisuri pe măsură ce războiul se apropie de sfârșitul primului său an, relatează Wall Street Journal.

Potrivit Sky News, parlamentarii americani au făcut presiuni asupra guvernului lor pentru a exporta tancuri de luptă M1 Abrams în Ucraina, motivând că și un număr simbolic ar ajuta la impulsionarea aliaților europeni să facă același lucru.

Tancurile ar putea ajuta Ucraina - care consideră că ar oferi trupelor sale mai multă mobilitate și protecție înaintea unei noi ofensive rusești - să recupereze o parte din teritoriul care a căzut în mâinile Rusiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…