SUA: Arhivele Naţionale doresc o anchetă asupra lui Trump

SUA: Arhivele Naţionale doresc o anchetă asupra lui Trump

Arhivele Naţionale, însărcinate cu păstrarea documentelor preşedinţilor americani, au cerut justiţiei să deschidă o anchetă asupra lui Donald Trump, a afirmat miercuri Washington Post, notează AFP.

Gestionarea de către miliardarul republican a arhivelor sale prezidenţiale a fost pusă sub semnul întrebării de mai multe ori în ultimele săptămâni: instituţia a indicat luni că trebuie să recupereze din Florida 15 cutii cu documente pe care Donald Trump le-a luat cu el după ce a părăsit Washingtonul în ianuarie 2021. Printre documentele din aceste casete se numără scrisori de la Barack Obama şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Or, conform unei legi din 1978, orice preşedinte american trebuie să transmită Arhivelor Naţionale toate e-mailurile, scrisorile şi alte documente de lucru.

Săptămâna trecută, această instituţie a mai dezvăluit că fostul lider avea obiceiul de a rupe unele dintre documentele sale de lucru, o altă practică contrară legii din 1978.

Anumite foi de hârtie au fost "lipite cu scoci" de "responsabili de gestionarea documentelor de la Casa Albă", altele lăsate aşa cum erau, au spus acestea. Unele dintre aceste documente au fost transferate de Arhive către o comisie a Camerei Reprezentanţilor care anchetează rolul lui Donald Trump în asaltul asupra Capitoliului lansat de partizanii săi.

Solicitate de AFP, Arhivele Naţionale şi Departamentul american al Justiţiei nu au dorit să confirme sau să infirme cererea instituţiei de a deschide o anchetă asupra lui Donald Trump. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro