SUA: Asistenta personală a lui Trump la Casa Albă a demisionat în urma unor indiscreţii către presă

SUA: Asistenta personală a lui Trump la Casa Albă a demisionat în urma unor indiscreţii către presă

Asistenta personală a preşedintelui american Donald Trump, Madeleine Westerhout, a demisionat joi după ce le-a împărtăşit unor jurnalişti informaţii despre familia acestuia, transmite vineri AFP, citând media americane.

Potrivit cotidianului New York Times, care citează surse neidentificate, Trump a aflat că asistenta sa ar fi discutat 'off the record' despre familia sa şi chestiuni legate de Casa Albă cu jurnalişti în New Jersey, unde preşedintele s-a aflat recent.

Despre plecarea lui Westerhout de la Casa Albă au relatat ulterior şi alte canale media, printre care CNN şi Politico. Conform postului de televiziune, Madeleine Westerhout nu le-a indicat în mod clar jurnaliştilor că discuţia era 'off the record', iar unul dintre reporteri a relatat despre conversaţie la Casa Albă.

Madeleine Westerhout, care avea biroul în faţa celui prezidenţial - celebrul Birou Oval -, este descrisă de media americane drept 'gardiana uşii' lui Trump, căruia i-a fost asistentă personală de la începutul mandatului.

New York Times mai scrie că, de acum înainte, Madeleine Westerhout este o 'angajată separată' şi nu mai are acces la Casa Albă.

Donald Trump şi Madeleine Westerhout au avut o relaţie 'strânsă', afirmă CNN, citând un fost responsabil al administraţiei Trump, care a subliniat totuşi că a vorbi despre familia preşedintelui este 'o linie roşie' care nu trebuie trecută.

Madeleine Westerhout nu apărea în presă ca una dintre colaboratoarele principale ale preşedintelui, dar plecarea sa se adaugă unei lung liste de demisii după accederea lui Donald Trump la preşedinţia americană. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

2 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

3 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

4 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…

5 Mulțumită, Firea anunță că 3,3 milioane lei dați de UE pentru batrânii din cămine sunt gestionați de Iftene, u…