SUA, aşteptate să anunţe furnizarea de muniţii cu fragmentaţie Ucrainei. De ce sunt interzise astfel de bombe în 120 de țări

SUA, aşteptate să anunţe furnizarea de muniţii cu fragmentaţie Ucrainei. De ce sunt interzise astfel de bombe în 120 de țări

Statele Unite sunt aşteptate să anunţe furnizarea de muniţii cu fragmentaţie Ucrainei pentru a le folosi în războiul cu Rusia, potrivit ziarului New York Times, citat de Reuters.

Muniție du dispersie FOTO: Shutterstock

Conform acestei surse, decizia ar urma să fie anunţată joi. Pentagonul consideră că muniţiile cu fragmentaţie vor ajuta armata ucraineană în contraofensiva pe care a lansat-o în urmă cu o lună pentru eliberarea teritoriilor ocupate de trupele ruse, dar care până în prezent a înregistrat doar înaintări minore, scrie Agerpres.

Washingtonul nu a aprobat deocamdată furnizarea unor astfel de muniţii Ucrainei din cauza restricţiilor Congresului şi îngrijorărilor din rândul aliaţilor, dar Kievul a insistat pe lângă responsabilii americani să dea undă verde acestor livrări.

Interzise de mai mult de 120 de ţări, muniţiile cu fragmentaţie eliberează un mare număr de submuniţii de mici dimensiuni care pot ucide nediscriminatoriu pe o zonă extinsă, fiind astfel o ameninţare pentru populaţia civilă.

Atât Rusia cât şi Ucraina au folosit astfel de muniţii în războiul lor aflat în desfăşurare, omorând numeroşi civili, a avertizat tot joi Human Rights Watch, care a cerut SUA să nu livreze muniţii de acest fel Kievului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB