SUA: Atacurile ucrainene asupra unor ţinte militare din Crimeea sunt legitime

SUA: Atacurile ucrainene asupra unor ţinte militare din Crimeea sunt legitime

SUA consideră că peninsula ucraineană Crimeea, pe care Rusia a anexat-o ilegal în 2014, ar trebui cel puţin demilitarizată, iar Washingtonul sprijină atacurile ucrainene asupra unor ţinte militare de pe acest teritoriu, a declarat subsecretarul de stat al SUA, Victoria Nuland, a relatat vineri Reuters.

Nuland consideră că Peninsula Crimeea ar trebui demilitarizată FOTO Arhivă

Nu contează ce decid ucrainenii în legătură cu Crimeea în ceea ce priveşte unde anume aleg să lupte etc, Ucraina nu va fi sigură decât dacă în Crimeea se va produce minimum, minimum o demilitarizare'', a declarat Nuland la Carnegie Endowment for International Peace, în Washington.

Întrebată despre pericolele escaladării războiului din Ucraina, Nuland a declarat că Rusia deţine o serie întreagă de instalaţii militare cruciale pentru conflict. ''Acestea sunt ţinte legitime, Ucraina le loveşte şi noi susţinem acest lucru'', a insistat Nuland.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe rus, Maria Zaharova, a reacţionat vineri la declaraţiile lui Nuland, apreciind că acestea dovedesc că SUA sunt implicate în conflict.

Crimeea, care include portul Sevastopol unde este staţionată Flota Rusiei la Marea Neagră, este considerată de către diplomaţi occidentali şi ruşi drept principalul punct critic al războiului din Ucraina, notează Reuters.

Atac cu drone la Sevastopol

EFE a relatat că apărarea antiaeriană rusă a doborât vineri o dronă care ar fi fost utilizată de Ucraina pentru a ataca o uzină termoelectrică din oraşul portuar Sevastopol, potrivit Agerpres.

''Astăzi dis-de-dimineaţă, în zona centralei termoelectrice Balaklava, forţele apărării antiaeriene au doborât o dronă. Nu s-au înregistrat pagube la uzină, care funcţionează normal'', a scris pe Telegram guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvojaev.

Din august 2022, autorităţile din Crimeea denunţă atacuri ucrainene cu drone asupra mai multor puncte din peninsulă.

Pentagonul, pesimist în legătură cu Crimeea

Pentagonul nu crede că Ucraina îşi poate atinge obiectivele şi să recupereze pe termen scurt peninsula Crimeea, anexată de Rusia din 2014, relata la începutul lunii Politico

Reprezentanţi ai Pentagonului au comunicat aceste concluzii unor legiuitori americani într-o reuniune secretă de informare. La reuniune au participat patru înalţi funcţionari de la Pentagon şi membrii Comisiei pentru serviciile armate din cadrul Camerei Reprezentanţilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

4 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?