SUA au anunțat trimiterea de muniţie suplimentară pentru artileria ucraineană

SUA au anunțat trimiterea de muniţie suplimentară pentru artileria ucraineană

Conducerea de la Washington a anunțat, miercuri, că va oferi un nou ajutor financiar Ucrainei, în valoare de 300 de milioane de dolari.

FOTO EPA EFE

SUA va suplimenta în special stocul de muniție necesar ucrainenilor pentru apărarea liniei de front. Armata ucraineană va primi pachete pentru HIMARS, sisteme mobile sofisticate furnizate de Statele Unite, precum şi arme antitanc, muniţie şi camioane pentru transportul echipamentelor grele, a precizat secretarul de stat american, Antony Blinken, într-un comunicat dat publicităţii miercuri, relatează Agerpres.

Acest anunţ "intervine după efortul intens depus de guvernul american pentru a răspunde solicitărilor Ucrainei înainte de contraofensiva pe care o are în vedere", a afirmat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Cu acest nou pachet de asistență militară, SUA ajunge la a 37-a tranșă de ajutor decisă de președintele Joe Biden, de la începutul invaziei ruse pe teritoriul ucrainean. Astfel, ajutorul american pentru ucraineni ajunge la peste 35.7 miliarde de dolari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

3 Așa o fi?

4 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

5 Sexsomnia / O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească