SUA au descoperit încă un balon de spionaj chinez. Acesta survolează America Latină

SUA au descoperit încă un balon de spionaj chinez. Acesta survolează America Latină

Este pentru a doua oară când este văzut un balon de spionaj chinez, de data aceasta deasupra Americii Latine, după cum a afirmat Pentagonul. Este un nou caz care răcește relaţiile dintre Washington şi Beijing. Șeful diplomaţiei americane Antony Blinken și-a amânat în ultima clipă o vizită în China.

Balon de spionaj cchinez FOTO Profimedia

Suntem la curent cu informaţii despre un balon care survolează America Latină. Considerăm că este un alt balon de spionaj chinez”, a declarat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, fără a preciza locaţia exactă a acestuia.

Cu o zi înainte, Statele Unite anunţaseră prezenţa unui prim balon de spionaj chinez în spaţiul lor aerian. Deşi autorităţile chineze au fost nevoite să-şi exprime „regretele” pentru această intruziune „involuntară”, Washingtonul a considerat „inacceptabilă” explicaţia şi a decis vineri in extremis să anuleze călătoria secretarului de stat american, programată să aibă loc duminică şi luni, notează Agerpres.

Vizita lui Antony Blinken în China ar fi fost prima a unui secretar de stat american din octombrie 2018. Pentagonul a asigurat joi că nu are îndoieli cu privire la originea chineză a balonului şi la utilizarea sa în scopuri de spionaj. „Este un aparat de zbor civil, folosit în scopuri de cercetare , în principal meteorologice”, care a deviat de pe traiectorie din cauza vântului, au asigurat autorităţile chineze.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul Rusiei? / Noi amănunte despre lectorul universitar mort într-un accident de bicicletă la doar 47 de ani

2 O imagine care ar trebui să dea fiori rușilor...

3 Baronul PSD Arsene, prins între 2 grupări de interlopi în Italia?

4 Sorana Cîrstea a dezvăluit secretul transformării ei: Declarații tari după parcursul din America

5 Un adevăr crunt din Ucraina...