SUA au impus noi sancțiuni Iranului în urma testelor cu rachete balistice

SUA au impus noi sancțiuni Iranului în urma testelor cu rachete balistice

Administrația de la Washington a decis vineri instituirea de noi sancțiuni împotriva Iranului după ce această țară a efectuat în ultima săptămână două noi teste cu rachete balistice, transmite agenția Reuters.

Sancțiunile vizează 12 persoane și 13 entități bănuite că au avut o contribuție la programul iranian de rachete balistice și constau în interzicerea accesului lor la sistemul financiar american și a afacerilor cu companii din SUA.

Decizia Washingtonului prevede și 'sancțiuni secundare', respectiv interzicerea entităților din state terțe de a face afaceri cu persoanele sau entitățile vizate de aceste măsuri, care dacă nu respectă această interdicție vor risca la rândul lor sancțiuni din partea SUA.

Sancțiunile decise acum nu au în vedere acordul internațional care a soluționat problema programului nuclear iranian, dar autoritățile americane au avertizat că nu exclud adoptarea ulterioară de noi sancțiuni împotriva Teheranului.

Armata iraniană a efectuat duminică un test cu rachetă balistică cu rază medie de acțiune, test urmat joi de încă unul cu o rachetă de croazieră, denumită 'Sumar', ce poate transporta arme nucleare. Într-o postare pe Twitter, președintele SUA, Donald Trump, a atenționat vineri Iranul că 'se joacă cu focul'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Totul a fost o minciună” / Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

2 Liderul unui temut clan de lângă București, asasinat în SUA. A fost executat de mafia românească pentru 200.00…

3 Palatul Regal şi Cazinoul din Mamaia, pierdute definitiv printr-o sentinţă revoltătoare care-i uşurează viaţa …

4 Balamuc la vârful Poliției Române? / Gavriș fusese numit vineri seară, chiar în timp ce era la Hanul lui Manuc, …

5 Liberalizarea pieței energiei / Care este diferența între prețul din serviciul universal și cea mai mică ofert…