SUA au spus că vor lua în considerare informații despre posibilele legături dintre Cuba și Hamas.

SUA au spus că vor lua în considerare informații despre posibilele legături dintre Cuba și Hamas.

Secretarul de stat adjunct al Statelor Unite pentru Afaceri din Orientul Apropiat, Barbara Leaf, a comentat informațiile despre întâlnirea ambasadorului cubanez în Liban cu un reprezentant al mișcării radicale.

Cuba. Havana. Foto: Arhiva Adevărul

Departamentul de Stat al SUA va ține cont de informații despre posibilele legături dintre autoritățile cubaneze și mișcarea radicală palestiniană Hamas. Această declarație a fost făcută de secretarul de stat adjunct al Statelor Unite pentru Afaceri din Orientul Apropiat, Barbara Leaf, comentând informații despre întâlnirea ambasadorului cubanez în Liban cu un reprezentant al Hamas.

Aș fi foarte îngrijorată dacă ei [autoritățile cubaneze] ar invita agenți Hamas în emisfera noastră și cu siguranță ne-am uita la asta”, a declarat ea la o audiere a Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei privind ajutorul SUA pentru Israel.

În cadrul audierii, reprezentantul Maria Salazar a arătat o fotografie a ambasadorului cubanez în Liban, Jorge Leon Cruz, împreună cu un reprezentant Hamas și și-a exprimat îngrijorarea cu privire la posibilele legături ale statului insular cu mișcarea palestiniană. Ea a sugerat că autoritățile cubaneze ar putea invita reprezentanții Hamas la Havana. Legiuitorul a cerut Departamentului de Stat să ia în considerare aceste informații și să nu excludă Cuba de pe lista țărilor care sponsorizează terorismul.

Administrația fostului președinte republican al SUA Donald Trump a inclus din nou Cuba pe lista statelor sponsori ai terorismului. Administrația democratului Joe Biden a declarat că își va revizui politica în Cuba, dar încă nu a eliminat țara de pe listă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB